Lavrov: SUA recunosc ca scutul antiracheta este un risc pentru potentialul nuclear rus

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 15:51
1295 citiri
Lavrov: SUA recunosc ca scutul antiracheta este un risc pentru potentialul nuclear rus

Rusia si Statele Unite sunt intr-o cursa contratimp pentru a-si rezolva disensiunile pe tema scutului american antiracheta, iar americanii recunosc ca acesta reprezinta un risc pentru Rusia, a declarat, miercuri, ministrul rus de Extrene, Serghei Lavrov.

"Dialogul nostru continua. In principiu, mai avem timp sa ne rezolvam cele mai acute probleme, insa exista o limita", a explicat Lavrov, potrivit Interfax.

SUA au recunoscut ca scutul antiracheta creaza riscuri pentru potentialul nuclear rusesc, a continuat seful diplomatiei ruse. In concluzie, Rusia va intreprinde masuri de raspuns in timpul amplasarii segmentului european al scutului antiracheta.

"In discutiile noastre cu colegii americani ei sugereaza ca nu exclud ca scutul antiracheta pe care il creeaza va reprezenta un risc pentru potentialul nostru nuclear. In cel mai rau caz, aceasta amplasare va indeplini intocmai sarcina de a submina paritatea strategica, si sper ca nu acesta este scopul lor", a subliniat Lavrov.

"Cum a spus si presedintele nostru, raspunsul nostru va egala riguros adevaratul potential al elementelor din Europa ale scutului antiracheta american in timpul amplasarii lor", a mai spus acesta.

#Serghei Lavrov, #scut antiracheta, #scut antiracheta Rusia, #Rusia SUA antiracheta , #antiracheta