Rusia: Nu-i credem pe americani pe cuvant in privinta scutului antiracheta

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 12:01
2566 citiri
Rusia: Nu-i credem pe americani pe cuvant in privinta scutului antiracheta
Foto: Reuters

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a declarat ca Moscova nu crede in declaratiile Washingtonului conform carora scutul antiracheta din Europa nu este orientat impotriva Rusiei.

"Nu-i credem pe americani pe cuvant ca scutul antiracheta nu este orientat impotriva Rusiei. Mihail Gorbaciov a crezut in cuvinte, dar noi n-o facem. Noi suntem baietii rai. Poate ca sistemul de rachete american nu ne are pe noi ca tinta, dar cu siguranta nu este in favoarea noastra", a declarat Rogozin, joi, la Moscova, in cadrul unui conferinte privind dezarmarea nucleara.

Basescu: Scutul antiracheta a fost activat - vezi ce inseamna asta

Ulterior a revenit cu precizari, scriind pe Twitter ca replica cu "baietii rai" a fost o gluma. "De fapt, noi suntem baietii buni", a spus oficialul rus, citat de Russia Today.

Scutul antiracheta: Romania si SUA au semnat aranjamentele

Rogozin spera ca acum, dupa ce a fost reales, Obama va arata mai multa "flexibilitate" in privinta scutului si va lua in considerare si opiniile altor tari. In luna martie a acestui an, in timpul unui summit la Seul, Obama a fost surprins, de un microfon uitat deschis, in timp ce-i spunea presedintelui rus Dmitri Medvedev ca va arata "mai multa flexibilitate" in privinta scutului dupa alegerile din noiembrie.

#scut antiracheta Romania, #Rusia America scut antiracheta, #scut antiracheta Europa , #antiracheta
Comentarii