Ziare.com

SUA, pregatite sa ofere garantii scrise Rusiei privind scutul antiracheta

de Livia Stroie
Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 07:40

   

SUA, pregatite sa ofere garantii scrise Rusiei privind scutul antiracheta
Statele Unite sunt pregatite sa ofere garantii scrise Rusiei privind scutul antiracheta din Europa, a declarat marti subsecretarul de stat pentru securitate internationala, Ellen Tauscher.

Tauscher s-a intalnit saptamana trecuta la Moscova cu viceministrul de Externe rus Sergei Riabkov. Aceasta a adaugat insa ca Statele Unite nu vor semna un acord cu Rusia pe tema scutului antiracheta.

"Nu putem sa avem angajamente legale, nici nu putem limita sistemul de aparare, care trebuie sa tina pasul cu evolutiile amenintarilor", a declarat Tauscher, potrivit Reuters.

Tauscher a mai adaugat ca oferta Statelor Unite pentru Rusia de a fi inclusa in sistemul de aparare, oferta refuzata pana acum, nu ar urma "sa fie valabila la infinit".

Rasmussen: Cele mai bune garantii pe care le poate obtine Rusia - sa coopereze cu NATO

Sisteme ale scutului antiracheta american urmeaza a fi amplasate la baza militara de la Deveselu din Romania pana in 2015, printre acestea fiind si interceptoare de racheta SM-3.

Sistemul are baze si in Polonia, Turcia si Spania, iar Rusia a exprimat ingrijorari cu privire la scutul antiracheta, sustinand ca ar fi indreptat catre teritoriile sale. Oficialii americani sustin insa ca este un sistem exclusiv defensiv.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1612 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mare smecherie ! le recomand sa faca copy paste :

Guvernul .... si Guvernul .... , orientate spre imbunătătirea păcii dintre ... si ..., si pornind de la Acordul de Neutralitate semnat in Aprilie (1926) intre Germania si U.R.S.S., au elaborat prezentul

Acord:

Articolul I. Ambele Importante Părti Contractante se obligă reciproc a evita orice forme de violentă, orice actiune violentă, si orice atac una asupra celeilalte, atat individual cat si in aliantă cu alte Puteri.

Articolul II. In cazul in care una dintre cele două Importante Părti Contractante devine parte beligerantă cu o a treia Putere, cealaltă Importantă Părte Contractantă trebuie să se abtină de la oricare forme de ajutor pentru această a treia Putere.

Articolul III. Guvernele celor două Importante Părti Contractante trebuie pe viitor să mentină contactul reciproc in scopul consultării pentru schimbul de informatii pe subiecte ce afectează interesele lor comune.

Articolul IV. In cazul in care disputele si conflictele intre Importantele Părti Contractante vor creste, acestea vor participa in orice grupări de Puteri, care direct sau indirect tintesc cealaltă parte.

Articolul V. In cazul aparitiei disputelor sau conflictelor intre Importantele Părti Contractante asupra subiectelor de un fel sau altul, ambele părti vor aplana aceste dispute sau conflicte exclusiv in cadrul unor schimburi de opinii prietenesti sau, dacă este necesar, prin crearea comisiilor de arbitraj.

Articolul VI. Prezentul acord este elaborat petru o perioadă de zece ani, cu conditia că, ulterior una din Importantele Părti Contractante nu-l va denunta cu un an inainte de expirarea perioadei de valabilitate, validitatea prezentului Acord automat se prelungeste cu incă cinci ani.

Articolul VII. Rezentul Acord va fi ratificat in cel mai scurt timp posibil. Ratificarea va fi făcuta la (Berlin). Acordul va intra in vigoare din momentul semnării.

 

... Protocol Aditional Secret

Articolul I. In eventualitatea unor rearanjamente politice si teritoriale in regiunile ce apartin Statelor Baltice (Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania), hotarul de nord al Lituaniei va reprezenta hotarul sferelor de influentă ale Germaniei si U.R.S.S. In această privintă interesul pentru Lituania in regiunea Vilna este recunoscut de ambele părti.
Articolul II. In eventualitatea unor rearanjamente politice si teritoriale in regiunile ce apartin Poloniei, sferele de influentă ale Germaniei si ale U.R.S.S. vor fi limitate conform liniei raurilor Narev, Vistula si San.
Chestiunea privind modul in care interesele ambelor părti fac dorită păstrarea statului independent Polon si cum acest stat trebuie demarcat poate fi determinat doar in cursul viitoarelor discutii politice.
In orice caz, ambele Guverne vor rezolva această intrebare printr-un acord prietenesc.
Articolul III. Privitor la Sud-estul Europei, atentia este atrasă de către partea Sovietică privitor la interesul acesteia in Basarabia. Partea Germană declară dezinteresul politic total in această regiune.
Articolul IV. Prezentul Protocol trebuie tratat de ambele părti ca unul strict secret.

Moscova, 23 August 1939.

 

Sper sa nu adere si Rusia la scutul antiracheta,

iar apoi sa le ceara americanilor amplasarea vreunei baze pe pamant romanesc.

 

Hartie igienica

In cazul unui conflict cine va tine seama de ele. Au fost ele incalcate alte tratate mult mai importante. SUA, are nevoie sa-si extinda puterea inspre est-ul Europei si tot odata industria si vanzarea de armament.

 

si Ribentrop a oferit

garantii asemanatoare acum 70 de ani. Si atunci a fost ca si acum, doar agresorii is altii, acum e toata Europa plus SUA, iar marionetele oponente: China, Rusia, Iran si restul de arabi.

 

Rusnakule, te-am prins!

Papusika moskovita, Matrioshka daragaia, acum te-am prins ca nu esti arab ci filorus. daca erai arab n-ai fi scris "Iran si restul de arabi" fiindca ai fi stiut ca iranienii NU sunt arabi dar sunt musulmani.
Daca deci ai fi fost arab ai fi scris "Iran si restul de musulmani" sau eventual de..."dreptcredinciosi".
Asa ca ar trebui sa-ti schimbi si "nick"-ul in
"Ivan Rumaniavars". Sau eventual..."Aliosha R" hai ca esti mortal rusnakule!

Cateva completari

Ingrijorarea rusilor este partial justificata.Sistemele antiracheta SM-3 IB care vor fi amplasate la Deveselu sunt foarte performante, actualmente fiind instalate doar pe unele vase de razboi americane.In Polonia vor fi instalate variante
cu locatii fixe iar in Romania vor fi MOBILE- deci mai greu de localizat si lovit.In plus varianta de racheta din Romania are capabilitatea de a lovi si SATELITI, lucru despre care se stie mai putin si in general nu se prea vorbeste.SM3IB a fost folosit experimental in 2008 fiind lansat de pe US-Erie pentru a distruge un satelit american scos din uz si care se apropia de pamant.S-a considerat ca traiectoria precum si marimea satelitului ar putea periclita vietile oamenilor.Bineinteles experimentul a avut insa si o componenta militara, in momentul de fata fiind signurul in a distruge un satelit de catre o racheta interceptoare.
Se stie de catre serviciile de informatii americane ca iranienii dezvolta actualmente proiectul SHABAB3 care este o racheta cu raza de actiune de pana la 2000 de km.care este proiectata special pentru a lovi
partenerii apropiati ai NATO.In aceasta raza intra: Grecia, Bulgaria si...Romania.Se apreciaza ca SHABAB3 va fi operational in 2015.Ca sa vezi ce coincidenta, scutul antiracheta din Romania va fi instalat pana cel tarziu in 2015!
Rusii sunt deci ingrijorati pentru integritatea satelitilor sai iar iranienii pentru eficacitatea rachetelor lor SHABAB-3 care pot fi echipate si cu incarcaturi nucleare.Desigur ca Israelul are deja instalate sisteme antiracheta SAM-3!!!
Rusia are rezerve in a se asocia cu NATO la acest proiect din doua motive: in primul rand este vorba de a nu deconspira propriile forte antiracheta care ar trebui , in cazul unui acord sa devina inter-operative cu NATO si in al doilea rand sunt presiunile Chinei care s-ar simti astfel amenintata.
China a dezvoltat in ultimii ani rachete balistice capabile sa loveasca portavioanele americane si are
relatii speciale cu Rusia. Asta chiar daca China s-a infruptat gratis din plin cu tehnologie de rachete ruseasca fabricand "copii originale chineze" ale unor produse militare rusesti, cu mici modificari, mai mult de forma.
Asa ca instalarea scutului( partial) si in Romania nu face decat sa starneasca ingrijorarile Rusiei si Chinei ca sunt inconjurate de sisteme antiracheta similare, care au fost deja instalate in Japonia, Taiwan, Koreea, pe bordul a 27 de nave americane care patruleaza pe marile si oceanele lumii iar acum in Europa de Est, inclusiv Romania.Iar daca la sol poate ca scuturile nu vor putea opri toate rachetele rusesti in schimb atat China cat si Rusia se simt descoperite in spatiu- o distrugere a satelitilor facand practic inoperabil orice sistem de rachete cu raza medie sau mare de actiune.

 

trecea o moara pe siret

Ba, curge pe ciorogarla cu strategi de a inundat serverul din ferentarii lui Hot News al ziaristi3lor.com a lu peste ... va trecura bre orgasmele rusofobe ???? daca s-ar lua lumea dupa *** ca voi s-ar duce dracu ...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor