A doua zi de manifestatii in favoarea lui Beke Istvan, arestat pentru terorism. Ce spune Viktor Orban

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 20:38
9465 citiri
A doua zi de manifestatii in favoarea lui Beke Istvan, arestat pentru terorism. Ce spune Viktor Orban
Foto: decupaj 3szek.ro

Circa o suta de persoane au iesit si joi in strada, la Targu Secuiesc, pentru a-si exprima sustinerea fata de extremistul Beke Istvan, arestat preventiv sub acuzatia ca ar fi vrut sa detoneze o bomba pe 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

Oamenii s-au adunat chiar in piata unde ar fi urmat sa aiba loc explozia, informeaza ProTV.

Ei au cerut "Dreptate pentru Beke" si au anuntat ca vineri se vor intoarce in acelasi loc, insotiti si de altii. Din piata, oamenii au marsaluit catre primarie. Un miting similar a avut loc si miercuri.

Protest la Targu Secuiesc: Je suis Beke Istvan

"N-a facut el asa ceva. Noi, ungurii, ne avem bine cu romanii, dar ei vor sa bage ura intre noi, chiar vor sa ajunga sa puna cineva bomba", a declarat un barbat pentru sursa citata.

In plus, sustinatorii lui Beke strang bani pentru ca familia sa ii poata plati acestuia un avocat.

Beke Istvan Attila, suspect de terorism, a fost arestat pentru 30 de zile (Video)

Despre cazul Beke a vorbit, joi, si premierul Ungariei, Viktor Orban, in cadrul sesiunii plenare a celei de-a 14-a Conferinte Permanente Ungare (MAERT), desfasurata la Budapesta. Acesta nu l-a mentionat pe extremistul maghiar, dar si-a exprimat ingrijorarea fata de drepturile minoritatilor in Romania, care "sunt puse sub semnul intrebarii", informeaza ProTV, care citeaza Agerpres.

Cu acelasi prilej, vicepremierul ungar Zsolt Semjen a afirmat joi ca unificarea natiunii ungare inregistreaza progrese. El a sustinut ca 800.000 de persoane vor primi cetatenia ungara in acest an si a sustinut ca guvernul de la Budapesta ia in considerare Bazinul Carpatic ca zona culturala si educationala, informeaza Agerpres.

Istvan Beke, membru al organizatiei extremiste maghiare "64 de Comitate", a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile dupa ce procurorii DIICOT l-au acuzat ca ar fi intentionez sa detoneze de la distanta o bomba chiar de Ziua Nationala a Romaniei.

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...