Agresorul batranei din Nana, arestat in dosarul de delapidare de la CE Oltenia

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 17:29
3966 citiri
Agresorul batranei din Nana, arestat in dosarul de delapidare de la CE Oltenia

Stefan Fileata, barbatul din comuna calaraseana Nana aflat in arest la domiciliu dupa ce a agresat o femeie in timpul unei vizite a Elenei Udrea, a fost arestat preventiv in dosarul in care este acuzat de complicitate la delapidare, partea vatamata fiind Complexul Energetic Oltenia.

Stefan Fileata trebuia sa se prezinte, miercuri, la audieri, la Judecatoria Targu Jiu, pe rolul careia se afla dosarul in care a fost trimis in judecata pentru delapidare in detrimentul Complexului Energetic Oltenia.

Fileata nu a venit insa la audieri, ulterior motivand ca a mers la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu pentru ca avea probleme de sanatate.

In aceste conditii, magistratii au emis mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru 30 de zile, pe numele lui Fileata, mai multi politisti mergand la spital pentru a-l ridica si duce in arestul Politiei Judetene Gorj.

Fileata a fost trimis in judecata in acest dosar alaturi de doi angajati ai Complexului Energetic Oltenia, Marin Vatuiu si Dan Liviu Popescu, dupa ce, la inceputul anului au fost implicati intr-un furt de fier vechi produs la cariera Pesteana.

Agresorul de la Nana, plasat in arest la domiciliu. Procurorii fac recurs

Fileata si Popescu au fost arestati preventiv in 19 ianuarie, dupa ce politistii au documentat implicarea lor in furtul a 40 de tone de fier vechi, in acelasi caz fiind arestat preventiv ulterior si Marin Vatuiu, complice al celor doi si sef in cadrul exploatarii miniere de la Pesteana.

In 20 februarie, procurorii de la Parchetul Judecatoriei Targu Jiu au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Marin Vatuiu pentru delapidare in forma continuata si a lui Stefan Fileata si Liviu Dan Popescu pentru complicitate la delapidare, fapte savarsite in forma continuata.

Prejudiciu de peste 1 milion de lei, nerecuperat

Potrivit datelor furnizate de Parchetul Judecatoriei Targu Jiu, "inculpatul Fileata Stefan l-a ajutat pe numitul Vatuiu Marin, care avea calitatea de gestionar de drept si de fapt al mijloacelor fixe apartinand Sectorului 3 al unitatii prejudiciate, sa-si insuseasca, la datele de 07.12.2013 si 18.01.2014, elemente (materiale feroase) de la transportorul de mare capacitate T 73, aflat in gestiune.

In urma probatoriului administrat in cauza, s-a stabilit ca cei trei inculpati, potrivit unor intelegeri prealabile, au sustras repere metalice in data de 07.12.2013, o cantitate de 30.680 de kilograme, iar in data de 18.01.2014 cantitatea de 41.280 kilograme de fier".

Prejudiciul creat a fost estimat la suma de 117.920,19 lei, fiind nerecuperat.

In 12 martie, Judecatoria Targu Jiu a inlocuit masura arestarii preventive cu cea a controlului judiciar pentru Stefan Fileata.

Cazul batranei atacate in campanie la Nana: Agresorul a fost retinut

Procesul celor trei a inceput in luna aprilie la Judecatoria Targu Jiu, dar la primele doua termene din dosar magistratii au fost nevoiti sa amane audierile in baza cererilor depuse de aparatorul lui Stefan Fileata.

De asemenea, Stefan Fileata, acuzat ca a agresat o batrana in comuna Nana din Calarasi, in timpul unei vizite a Elenei Udrea, a fost retinut in 8 mai de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Oltenita, care au cerut instantei arestarea preventiva a barbatului. In 9 mai, instanta a decis ca barbatul sa fie cercetat in arest la domiciliu, decizia nefiind definitiva.

Ulterior, procurorii de la Parchetul Judecatoriei Oltenita au cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu arestarea preventiva in cazul lui Fileata. In 15 mai, Tribunalul Calarasi va judeca recursul procurorilor la masura arestului la domiciliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stefan Fileata arestat preventiv, #agresor Nana dosar CE Oltenia, #Fane Fileata dosar CE Oltenia , #arestare