Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Agresorul de la Nana, plasat in arest la domiciliu. Procurorii fac recurs

Sambata, 10 Mai 2014, ora 12:00
3006 citiri
Agresorul de la Nana, plasat in arest la domiciliu. Procurorii fac recurs
Foto: mediacalarasi.ro

Stefan Fileata, barbatul acuzat ca a agresat o batrana in comuna Nana din Calarasi, in timpul unei vizite a Elenei Udrea, va fi cercetat in arest la domiciliu, potrivit deciziei Judecatoriei Oltenita, pe care procurorii, care au cerut arestul preventiv, o vor contesta, au declarat reprezentantii Ministerului Public.

Stefan Fileata a fost retinut joi seara de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Oltenita, care au cerut instantei arestarea preventiva a barbatului.

Instanta a decis, vineri seara, ca barbatul sa fie cercetat in arest la domiciliu, decizia nefiind definitiva.

Cazul batranei atacate in campanie la Nana: Agresorul a fost retinut

Fileata este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de loviri si alte violente si tulburarea ordinii si linistii publice, a anuntat vineri Parchetul instantei supreme. Inceperea urmaririi penale a fost dispusa de procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Oltenita.

"Din probatoriul administrat pana la acest moment in cauza, a rezultat faptul ca, la data de 07 mai 2014, pe raza comunei Nana, judetul Calarasi, in zona parcului localitatii a fost organizata o adunare cu scop electoral, la care au participat mai multe oficialitati, eveniment mediatizat de mai multe televiziuni.

Batrana agresata la Nana, in timpul vizitei Elenei Udrea: Incepe urmarirea penala

In aceste imprejurari, persoana vatamata a fost agresata de numitul Fileata Stefan care, vazand ca incidentul este filmat de operatorul unui post TV s-a apropiat de acesta si l-a lovit, adresandu-i injurii si amenintari cu acte de violenta daca va continua filmarea. Ca urmare a actelor de violenta exercitate, femeia a suferit leziuni ce necesita pentru vindecare 2 - 3 zile de ingrijiri medicale", precizeaza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), intr-un comunicat de presa.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Oltenita au deschis un dosar penal, joi, cu privire la savarsirea infractiunilor de loviri si alte violente, precum si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce o femeie de 62 de ani a fost agresata in timpul unei vizite a Elenei Udrea in comuna Nana, in campania electorala a PMP.

Cu privire la acest incident, in aceeasi zi, s-a sesizat din oficiu Politia Rurala Curcani, judetul Calarasi, a informat PICCJ.

In urma agresiunii, femeia a suferit leziuni, controlul de specialitate stabilind ca aceasta are contuzii la nivelul bratelor si soldului. Ea nu a depus pana acum plangere la Politie.

Numele lui Stefan Fileata apare in mai multe dosare penale, unul dintre acestea avand legatura cu infractiuni la legea electorala. Conform portalului instantelor de judecata din Romania, numele lui Fileata apare intr-un dosar prin care Fileata, arestat preventiv, cerea liberarea provizorie pe cautiune.

Dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Oltenita in 26 iunie 2012, iar in acest dosar Fileata a fost cercetat pentru savarsirea infractiunii de "tulburare grava a ordinii si linistii publice, impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitu al dreptului de a alege sau de a fi ales si atacul prin orice mijloace asupra localului sectiei de votare". Parchetul de pe langa Judecatoria Oltenita a facut recurs, iar Tribunalul Calarasi a respins recursul, dispunand eliberarea pe cautiune a lui Fileata.

Numele lui Fileata apare de asemenea intr-un dosar inregistrat tot la Judecatoria Oltenita in ianuarie 2013, dosar in care Fileata a fost inculpat, alaturi de alte persoane, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice in iunie 2013 fiind condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. In acel dosar comuna Curcani s-a constituit parte civila.

Fileata si un alt inculpat au inaintat recurs la aceasta sentinta, iar Curtea de Apel Bucuresti a admis in parte actiunea, constatand ca Stefan Fileata a stat in arest preventiv timp de aproape o luna, din 10 iunie 2012, zi in care au avut loc alegeri locale si pana la 2 iulie 2012.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Stefan Fileata agresiune femeie Nana, #femeie agresata miting PMP , #arestare