Alin Ionescu, patronul firmei Shelter Security, a fost arestat preventiv

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 08:37
3323 citiri
Alin Ionescu, patronul firmei Shelter Security, a fost arestat preventiv

Patronul firmei Shelter Security, Alin Ionescu, si contabila institutiei, Roxana Aron, cercetati pentru evaziune fiscala, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti i-au retinut, luni noapte, pe patronul firmei Shelter Security, Alin Ionescu, sotul cantaretei Cristina Spatar, si pe contabila societatii, Roxana Aron, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniul serviciilor de paza si securitate, in care prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

Alin Ionescu, patronul firmei de securitate Shelter, retinut (Video)

Cei doi au fost audiati alaturi de alte 10 persoane si nu ar fi recunoscut faptele de care sunt suspectati, au declarat surse apropiate anchetei pentru Mediafax.

Dintre cele 12 persoane audiate, procurorii au emis, luni noapte, ordonante de retinere doar pentru Alin Ionescu si Roxana Aron, ceilalti fiind lasati sa plece dupa ce au dat declaratii in fata instantei.

Cele 12 persoane au fost audiate in urma perchezitiilor care au avut loc luni in Bucuresti si judetul Ilfov, la sediile unor firme, printre care si Shelter Security, precum si la locuintele suspectilor.

Acuzatiile in acest dosar sunt de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin inregistrarea in contabilitatea firmei Shelter Security a unor achizitii fictive de servicii.

"In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii prestatoare de servicii de securitate si paza ar fi creat un circuit infractional format din zece societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive in perioada 2009-2012, in valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", potrivit Politiei Romane.

Alin Ionescu este suspectat ca ar fi convins mai multe persoane sa infiinteze pe numele lor societati comerciale, care ar fi incheiat apoi contracte fictive cu firma de paza Shelter Security.

Surse judiciare au declarat ca firma Shelter Security ar fi dat, in regim de subantrepriza, o parte din servicii catre noua firme, dintre care una ar fi reala, iar celelalte opt ar fi de tip "fantoma", acestea din urma neavand angajati pentru paza si protectie si nici autorizatie de la politie sa ofere astfel de servicii.

Unii dintre suspecti ar fi oameni ai strazii, care ar fi primit comision de la interpusi, pentru a-si da datele de identitate la infiintarea de firme "fantoma", cu care Shelter Security incheia ulterior contracte de subantrepriza, in vederea oferii de servici de securitate, au precizat sursele citate.

Firma Shelter Security ar fi inregistrat in contabilitatea societatii, in perioada 2009-2012, achizitii fictive de servicii de securitate si paza in valoare de 103 milioane de lei, la care se adauga TVA de 22,4 milioane de lei. In acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Alin Ionescu arestat, #patron Shelter Security arestat , #arestare