Alti 44 de politisti de frontiera si vamesi de la Siret ar putea fi arestati

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 12:15
3430 citiri
Alti 44 de politisti de frontiera si vamesi de la Siret ar putea fi arestati
Foto: Arhiva

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa dezbata, vineri, propunerea de arestare preventiva formulata de procurorii anticoruptie pentru 44 de politisti de frontiera si vamesi retinuti in cazul Siret, 15 mandate de arestare fiind deja emise in acest dosar.

Astfel, trei complete de judecata urmeaza sa se pronunte asupra propunerilor de arestare preventiva formulate de procurorii anticoruptie, care au cerut instantei, in total, arestarea a 59 de persoane, un lot de 15 politisti de frontiera fiind deja in arest, solicitarea DNA fiind admisa de Curtea de Apel Bucuresti vineri dimineata.

Instanta a decis, vineri dimineata, emiterea de mandate de arestare preventiva pe numele politistilor de frontiera Elena Cozmiuc, Mihaela Elena Cosic, Andrei Ciobanu, Mihai Tocila, Sorin Sumariu, Iulian Radu, Matei Constantin Florin, Vasile Secrier, Constantin Doru Andrisan, Virgil Jitariuc, Adrian Holca, Daniel Grigoras, Toader Iliesi, Cristian Filipoaia si Vasile Ovidiu Sasu.

Incepand cu ora 11.00, este programat sa inceapa procesul privind propunerea de arestare preventiva pentru Gheorghe Lavric, Radu Lucanu, Ionel Giza, Daniela Capatana, Vasile Balici, Ciprian Tiprigan, Catalin Zebrenciuc, Valentina Sauciuc, Adrian Mudrac, Fanel Radacina, George Slevoaca, Gheorghe Pavlovici, George Ungureanu si Ilie Zahariuc.

La ora 12.00, incepe sedinta de judecata in care se judeca propunerea de arestare pentru alti 15 lucratori din vama, iar la ora 13.00 apar in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti ultimii 14 retinuti in acest dosar, printre care si fostul sef al PTF Siret, comisarul Aurel Anea.

Zeci de politisti si vamesi de la PTF Siret au fost adusi, in cursul zilei de joi, la sediul DNA din Capitala, dupa ce, in cursul diminetii, ofiterii DGA si procurorii au facut peste 70 de perchezitii in judetul Suceava.

Ancheta procurorilor si ofiterilor DGA a fost sprijinita de conducerea Politiei de Frontiera, care a sesizat fenomenul de la PTF Siret si a contribuit cu informatii in cele circa sase luni de monitorizare a retelei, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Totodata, din informatiile anchetatorilor, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, in 24 de ore erau introduse in tara aproximativ 200 de baxuri cu tigari de contrabanda, provenite din Republica Moldova. Contrabandistii nu treceau granita avand asupra lor cantitati importante de tutun, ci se foloseau de localnici, in cea mai mare parte femei, care transportau cantitati mici de tigari, pe bicicleta.

Cei care transportau tigarile erau sprijiniti de politistii de frontiera si vamesii suceveni, despre care exista informatii ca ar fi luat in jur de 1 miliard de lei vechi mita, adica aproximativ un sfert din valoarea tigarilor trecute peste granita, intr-o tura de 12 ore .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#coruptie Vama Siret, #decizie arestare politisti Siret , #arestare