Antonie Solomon ramane in arest

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 21:25
1780 citiri
Antonie Solomon ramane in arest

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, ramane in arest, a decis, luni, Curtea de Apel Pitesti, care a respins recursul formulat de avocati la decizia Tribunalului Arges de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar.

Antonie Solomon a fost dus la Curtea de Apel in jurul orei 11.30, insa audierile din sala de judecata au inceput in jurul pranzului. Ca de fiecare data, primarul suspendat al Craiovei a fost asteptat in fata instantei de cativa sustinatori care l-au incurajat si i-au strigat ca-l asteapta acasa. Primarul suspendat al Craiovei nu a facut nicio declaratie la intrarea in sala de judecata.

Avocatul lui Solomon a afirmat in fata instantei ca nu este normal ca ceilalti trei inculpati din dosar sa fie cercetati in stare de libertate, iar clientul lor sa stea in arest si, in plus, a motivat ca nu au fost aduse dovezi suplimentare in acest dosar.

"Eu cred in actul de justitie din tara. Daca veti considera ca nu reprezint pericol social, atunci luati masura care se impune!", a spus si Antonie Solomon in fata completului de judecata.

Cererea de eliberare a lui Antonie Solomon, respinsa

Magistratii Tribunalului Argea au respins, pe data de 7 aprilie, cererea de eliberare provizorie depusa in instanta de catre avocatii primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon.

Antonie Solomon si-a petrecut Pastele la Penitenciarul Colibasi, dupa ce Curtea de Apel Pitesti i-a respins, in data de 26 martie, recursul declarat de avocati la masura de prelungire a arestului cu inca 60 de zile, dispusa de Tribunalul Arges.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pe data de 3 martie pentru acte de coruptie, a fost transferat, pe data de 23 martie, din arestul IPJ Arges la Penitenciarul Colibasi.

Dosarul in care primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie a fost inregistrat pe data de 19 martie la Tribunalul Arges, iar instanta a stabilit ca procesul pe fond sa inceapa pe data de 13 aprilie.

Solomon a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie. De asemenea, in aceeasi cauza, au fost trimise in judecata in stare de libertate si actionarul majoritar al SC PIC SA, Cornel Penescu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita in forma continuata, dar si alte doua persoane, respectiv George Dragos Stancu acuzat de dare de mita si Gheorghita Pieca, fost administrator al PIC Pitesti, SC Muntenia Aliment SRL si SC PIC Distrib SRL, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in legatura cu o infractiune de coruptie.

Citeste si:
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”
Cătălin Drulă, liderul USR și fost ministru al Transporturilor, a criticat asupru modificările aduse Codului Rutier de către guvernul Ciucă. Drulă susține că legea a fost...