Boldea, arestat in lipsa

Joi, 22 Martie 2012, ora 17:39
3143 citiri
Boldea, arestat in lipsa
Foto: Arhiva

Procurorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au emis joi mandat de arestare in lipsa pentru deputatul Mihail Boldea, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

De asemenea, procurorii au decis ca plecarea din localitate si din tara este neintemeiata, potrivit Realitatea TV.

Procurorii DIICOT au solicitat de miercuri seara mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Boldea. Dupa ce acesta va intra in vigoare, Boldea ar putea fi dat in urmarire internationala si va putea fi extradat.

Instanta judeca arestarea lui Boldea care a fugit demult din tara - perchezitii in Bucuresti

Deputatul Mihail Boldea a ramas, marti, fara imunitate parlamentara, in urma votului din Camera Deputatilor. Boldea este acuzat de fals, uz de fals si inselaciune. Potrivit procurorilor, el facea parte dintr-o grupare de 22 de persoane, care a prejudiciat statul de aproape doua milioane de euro in Galati.

Deputatul a parasit Romania, sambata, pe frontiera terestra, ajungan in Turcia. Insa de pe aeroporul din Ankara, procurorii i-au pierdut urma, ei mentionand ca acesta a plecat catre "o destinatie necunoscuta".

Unde a fugit Mihail Boldea si cum pot fi extradati condamnatii in Romania?

Judecatorii de la ICCJ ar fi trebuit sa judece cererea procurorilor de arestare in lipsa a deputatului de Galati Mihail Boldea, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, joi dimineata, insa au amanat sedinta la cererea avocatului care il reprezinta pe Boldea in instanta, George Moloman.

Avocatul lui Mihai Boldea a solicitat amanarea sedintei ICCJ de joi ca sa poata studia in detaliu cele peste opt volume de urmarire penala ce compun dosarul deputatului si sa poate pregati apararea.

Avocatul a declarat ca va cere judecatorului Mariana Ghena, care va lua in discutie solicitarea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a deputatului Mihail Boldea, acordarea unui termen de cateva zile in vederea pregatirii apararii.

Insa toate aceste cereri ale avocatului apararii au fost respinse, joi dupa-amiaza, de ICCJ. Decizia poate fi atacata cu recurs, in termen de 24 de ore.

De asemenea, fratele si tatal deputatului Mihail Boldea au fost pusi sub urmarire penala, fiind acuzati de spalare de bani.

Citește și:
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
AUR a depus la Senat un proiect de lege privind reintroducerea uniformelor şcolare în învăţământul preuniversitar. Iniţiativa, denumită ”Propunerea legislativă pentru modificarea...
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...