Ca sa scape de arest, arhiepiscopul Tomisului acuza o inscenare cu adeverinta falsa (Foto)

Vineri, 19 Mai 2017, ora 10:40
5659 citiri
Ca sa scape de arest, arhiepiscopul Tomisului acuza o inscenare cu adeverinta falsa (Foto)
Foto: Basilica

Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, va afla luni daca va fi judecat in stare de arest la domiciliu, in dosarul "Nazarcea", in care este acuzat, alaturi de alte persoane, de obtinere fara drept de fonduri europene, dupa ce instanta a amanat sa se pronunte.

Curtea de Apel Constanta a judecat, vineri, solicitarea procurorilor anticoruptie de inlocuire a controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu in cazul arhiepiscopului Tomisului, anchetatorii sustinand ca acesta ar fi incalcat conditiile controlului judiciar.

Sedinta de judecata a durat doar cateva zeci de minute si a fost secreta, iar la iesire avocatul prelatului, Maria Vasii, a declarat ca totul este "o inscenare", iar documentul in baza caruia a fost formulata solicitarea procurorilor anticoruptie, o adeverinta, ar fi fost falsificat prin schimbarea datei.

Foto: Arhiepiscopia Tomisului - Biroul de Comunicare

Instanta a judecat cererea DNA, dar a amanat pronuntarea pentru luni, 22 mai.

"In cererea procurorilor de inlocuire a masurii controlului judiciar se mentioneaza ca inculpatul Petrescu Teodosie a demarat activitati de accesare a fondurilor europene, desi acest lucru i-a fost interzis in mod expres si neechivoc prin obligatiile stabilite in cadrul controlului judiciar.

In concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a imputernicit pe Stefan Aurelian, persoana avand calitate de inculpat in acelasi dosar, sa reprezinte Arhiepiscopia Tomisului si pe numitul Petrescu Teodosie, precum si sa semneze si sa depuna documentatia pentru obtinerea adeverintei de suprafata de la Primaria Ovidiu", arata DNA.

Procurorii sustin ca prin emiterea imputernicirii, IPS Teodosie ar fi incalcat simultan cele doua obligatii care ii fusesera instituite prin masura controlului judiciar: sa nu desfasoare nicio activitate ce implica accesarea de fonduri europene in cadrul Bisericii, nici direct, nici prin interpusi; sa nu se apropie de ceilalti inculpati din dosar, de martori, experti si sa nu comunice direct sau indirect cu acestia.

"A reiesit ca inculpatul Petrescu Teodosie a demarat prin interpusi, activitatea de accesare a fondurilor europene, adeverinta de suprafata fiind necesara in cadrul cererii unice SAPS in legatura cu care inculpatul a si fost trimis in judecata", mai precizeaza DNA.

Arhiepiscopul Tomisului este judecat, alaturi de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

In prezent dosarul se afla in procedura de camera preliminara la Curtea de Apel Constanta, iar fata de IPS Teodosie este in vigoare masura controlului judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#IPS Teodosie arest domiciliu, #IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului , #arestare