Dosarul analizelor false: Procurorii cer arestarea a 37 de persoane

Sambata, 30 Martie 2013, ora 18:03
5322 citiri
Dosarul analizelor false: Procurorii cer arestarea a 37 de persoane

Procurorii Parchetului Capitalei au solicitat sambata Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a 37 de persoane implicate in dosarul analizelor medicale fictive, printre acestea aflandu-se medici de familie, medici specialisti cu cabinete individuale, precum si personalul a doua laboratoare, Uromed Center si CityLab, care efectuau analizele.

Astfel, anchetatorii cer emiterea unor mandate de arestare de 29 de zile pentru Semseddin Daskiran si Suleiman Memitanly (administratorii laboratoarelor), Mohamad El-Rifai, Muteba Kanda, Kamai Osman, Monica Ursu (medic specialist obstetrica si ginecologie), Mihaela Liliana Ivascu, Corina Gabriela Iancu (medic endocrinolog), Melania Pandrea, Ana-Maria Baciu, Sergiu Barsan (medic cardiolog), Dana Buduluca, Calin Danuta, Ioana Coconeanu, Bogdan Ioan Coculescu, Irina Cristea, Mihaela Cristea, Valentina Dragusin (asistent), Alina Eremia, Ileana Gheorghe, Mihaela Gheorghiu, Luiza Ilioiu, Marana Anda Iosup, Rodica Lazar Contes (medic pediatru), Teodora Marin, Rodica Matei, Maria Munteanu, Aura Nimigean, Viorel Ordeanu, Mihaela Pana, Corina Patazi, Mihai Stanciu, Crenguta Serboiu (medic specialist radiologie), Anca Telguta, Monica Toca si Vasile Bugarin.

Cele 37 de persoane au fost duse deja la Tribunalul Bucuresti, insa sedinta de judecata se desfasoara cu dificultate, avand in vedere numarul mare al inculpatilor.

Dosarul analizelor false: Retetele false erau numite "bomboane". Medicii luau 10%

Parchetul si Politia Capitalei au efectuat vineri dimineata 44 de perchezitii domiciliare in acest caz, fiind ridicate buletine de analize, registre medicale, dar si aproximativ 25.000 de euro de la domiciliile unor medici acuzati de procurori ca au eliberat circa 14.000 de bilete de trimitere false in baza carora doua laboratoare procesau analizele emise pe numele unor pacienti care nu fusesera consultati sau, desi au fost consultati, nu li s-a recomandat efectuarea unor investigatii medicale.

Procurorii sustin ca medicii primeau pentru biletele false pe care le emiteau aproximativ 10% din contravaloarea analizelor care ar fi trebuit realizate, iar restul sumei intra in contabilitatea celor doua laboratoare din Capitala, prejudiciul adus CNAS fiind de 500.000 de euro.

Biletele completate de medic sau asistentul sau erau inmanate unor angajati ai laboratoarelor si inaintate ulterior spre decontare la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, potrivit Parchetului Capitalei.

Aproximativ 70% din activitatea celor doua laboratoare de analize consta in operatiunile fictive descrise.

"Laboratoarele efectuau si anumite analize reale, insa analizele reale erau defectuoase in sensul ca foloseau reactivi vechi, chiar expirati. Au existat situatii in care au fost pierdute probele biologice prelevate de la pacienti, iar buletinele de analize au fost intocmite in mod fictiv deoarece nu mai erau retinute aceste probe biologice.

Au existat situatii in care persoane care aveau afectiuni grave, chiar boli incurabile, au primit niste buletine de analiza fictive in conditiile in care probele fusesera pierdute. Se faceau analize obisnuite, de sange, chiar ecografii, analize de rutina, pe care le fac cele mai multe persoane", a declarat procurorul Bogdan Staicu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#arestari dosar retete false, #medici retea falsificare analize, #medici frauda Casa Asigurari, #bilete analize falsificate , #arestare