Fostul primar Mircia Gutau ar putea fi eliberat la sfarsitul lui august

Joi, 18 August 2011, ora 18:29
1219 citiri
Fostul primar Mircia Gutau ar putea fi eliberat la sfarsitul lui august
Foto: Arhiva

Fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Mircia Gutau, arestat in urma cu un an si jumatate, ar putea fi eliberat conditionat pe 30 august, a anuntat joi, avocatul acestuia, Veronel Radulescu.

"Miercuri, 17 august, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, de la Penitenciarul din Drobeta-Turnu Severin, a avut in fata dosarul fostului nostru primar Mircia Gutau, care a executat aproape doi ani din pedeapsa primita, dupa ce acesta a solicitat liberarea conditionata.

Comisia, cu participarea judecatorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, in calitate de presedinte, a propus liberarea lui conditionata, tinand cont de fractiunea de pedeapsa efectiv executata si de partea din durata pedepsei care este considerata ca executata pe baza muncii prestate, de conduita sa si de eforturile pentru reintegrarea sociala, in special in cadrul activitatilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica, de responsabilitatile incredintate, de recompensele acordate si de antecedentele sale penale", a precizat Radulescu, pentru Agerpres.

Propunerea comisiei de admitere a liberarii conditionate, cuprinsa intr-un procesul-verbal motivat, impreuna cu documentele care atesta mentiunile cuprinse in procesul verbal, au fost inaintate judecatoriei Drobeta-Turnu Severin, in a carei circumscriptie se afla locul de detinere.

"Procesul verbal intocmit de comisie este un act administrativ care nu constituie decat un aviz consultativ, propunerile comisiei nefiind obligatorii pentru instanta de judecata. Dar nu cred ca exista vreun impediment. Ca urmare, la data de 24 august, la Judecatoria din Drobeta-Turnu Severin, un complet de judecata va analiza propunerea comisiei, dispunand punerea in libertate definitiva", a adaugat avocatul fostului primar.

Mircia Gutau a fost arestat in ianuarie 2010 impreuna cu viceprimarul Nicoale Dicu si condamnati de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare intr-un dosar de coruptie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mircia gutau eliberat, #primar Targu Mures , #arestare