Managerul Spitalului de Arsi si sapte medici, in arest pentru inca 30 de zile

Sambata, 24 Mai 2014, ora 08:08
3042 citiri
Managerul Spitalului de Arsi si sapte medici, in arest pentru inca 30 de zile

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, prelungirea arestului preventiv cu inca 30 de zile pentru managerul Spitalului de Arsi din Capitala, Vitalie Stan, si alti sapte medici din aceeasi unitate, cercetati in dosarul operatiilor estetice.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Managerul Spitalului de Arsi din Capitala, Vitalie Stan, seful Sectiei de chirurgie plastica, Nicolae Antohi, si medicul Elena Cristina Isac au fost arestati preventiv, in 27 aprilie, printr-o decizie a Tribunalului Capitalei.

In cazul celorlalti medici de la Spitalul de Arsi pentru care procurorii au propus arestarea preventiva - Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu si Aurelia Isac -, dar si al unei angajate a unei clinici private, Tribunalul Bucuresti a decis cercetarea sub control judiciar.

Dosarul silicoanelor - Leo de la Strehaia, audiat: M-am interesat pentru Loredana Chivu

Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care, pe 6 mai, a decis definitiv mentinerea arestului pentru managerul spitalului si cei doi medici si arestarea preventiva a altor cinci medici de la Spitalul de Arsi, in dosarul operatiilor estetice.

Astfel, au fost arestati si Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu, Aurelia Isac si Carmen Florea, in cazul carora instanta a admis contestatia facuta de procurori.

Vineri, Tribunalul Bucuresti a decis prelungirea masurii arestului preventiv pentru managerul spitalului si cei sapte medici.

Acestia, alaturi de inca un medic din unitate si angajata unei clinici private au fost retinuti in 25 aprilie de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Potrivit anchetatorilor, medicii respectivi efectuau operatii estetice la Spitalul de Arsi pe care le raportau drept alt tip de interventii la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) pentru a fi decontate. Medicii vizati pretindeau mita sume cuprinse intre 450 si 3.400 de euro, in functie de tipul interventiei, banii fiind impartiti intre membrii echipei operatorii, iar in cazul in care raportarilor acestora erau validate, CASMB deconta aproape 5.000 de lei pe operatie.

Procurorii sustin ca pacientii care doreau efectuarea unor operatii estetice contactau suspectii, medici angajati ai Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, in baza unor anunturi postate pe internet sau la recomandarea altor pacienti care au efectuat operatii similare.

Suspectii, medici in specialitatea chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, ofereau consultatii pacientilor care doreau efectuarea unor operatii estetice, atat in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, cat si in cadrul unor clinici private, au mai spus anchetatorii.

In acest dosar sunt urmarite penal 26 de persoane, pentru luare de mita, dare de mita, inselaciune si fals intelectual. Cercetarile vizeaza 16 medici de la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, o asistenta medicala si noua pacienti, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Anchetatorii au facut, pe 25 aprilie, perchezitii la spital si la 22 de adrese din Bucuresti, inclusiv la locuintele unor medici, unde au gasit importante sume de bani.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#dosarul operatiilor estetice, #manager spital arsi arest , #arestare
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
La parnaie ci banditzii, ca s-au umplut de parale,
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
O adevarata mameleala... la Spitalul de Arsi.