Spaga la CFR: O directoare din compania feroviara si un om de afaceri, arestati

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 09:26
2826 citiri
Spaga la CFR: O directoare din compania feroviara si un om de afaceri, arestati

Estrella Stefanescu, sefa Serviciului Urmarire Transporturi din CFR, si omul de afaceri Iorgu Ganea au fost arestati preventiv, prin decizia Tribunalului Bucuresti, in dosarul privind favorizarea la licitatii a unor firme de transportul feroviar, printre care si Regiotrans.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi contestata la Curtea de Apel.

Procurorii DNA au retinut-o miercuri pe Estrella Stefanescu, pentru acordarea de subventii cu incalcarea legii sau neurmarirea conform legii a respectarii destinatiei subventiilor, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru altul si luare de mita in forma continuata.

Sefa din CFR, retinuta de DNA - este acuzata de luare de mita

Omul de afaceri Iorgu Ganea, reprezentant al SC Regiotrans, a fost retinut joi, pentru doua infractiuni de dare de mita, folosirea in mod direct si indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru sine sau pentru altul si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate.

In aceeasi cauza se fac acte de urmarire penala si fata de SC Regiotrans SRL Brasov, pentru utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, Florin Hadarean, directorul firmei, pentru complicitate la dare de mita, si Gheorghe Valentin Ciapraz, pentru complicitate la dare de mita.

De asemenea, sunt urmariti penal Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Directiei Feroviare din cadrul Directiei Generale Transport si Infrastructura - Ministerul Transporturilor, pentru luare de mita si trafic de influenta, si Costache Nicolau, director general al Regionalei Cai Ferate Brasov, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase si luare de mita in forma continuata.

Procurorii au facut miercuri perchezitii la Ministerul Transporturilor, Compania Nationala CFR, Regionala CFR din Brasov si mai multe firme, mai multi suspecti fiind audiati la DNA.

Perchezitii DNA la CFR si Ministerul Transporturilor: Prejudiciu de 5 milioane de euro (Video)

CFR si Ministerul Transporturilor, in vizorul DNA: Directorul Regiotrans, adus la audieri (Video)

Estrella Stefanescu este acuzata ca, in calitate de sef serviciu Urmarire Transporturi in compania CFR, "a actionat, in mod neintrerupt, pentru favorizarea intereselor a doi oameni de afaceri, Ganea Iorgu si o alta persoana, contra unor foloase necuvenite".

Procurorii sustin ca, in schimbul sprijinului constant si continuu acordat companiei feroviare brasovene Regiotrans si altei societati, Estrella Stefanescu a primit foloase necuvenite.

Ce lua spaga o sefa de la CFR: cauciucuri, o bicicleta si bani de nunta (surse)

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#sefa CFR arestata, #Iorgu Ganea arestat, #coruptie CFR , #arestare