Trei profesori universitari din Iasi, arestati preventiv

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 08:27
4428 citiri
Trei profesori universitari din Iasi, arestati preventiv

Cei trei profesori din cadrul UMF Iasi, intre care si managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, retinuti initial de catre procurorii DNA, au primit mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile, deciziile fiind luate de judecatorii Tribunalului Iasi.

Primul adus in fata instantei a fost profesorul Gheorghe Paduraru, cordonator al disciplinei Anatomie din cadrul UMF Iasi, retinut vineri seara de catre procurorii DNA pentru luare de mita, tentativa de viol si santaj.

Profesor universitar din Iasi, retinut de DNA pentru luare de mita si tentativa de viol

Potrivit anchetatorilor, Paduraru a incercat sa intretina relatii sexuale cu o studenta de la Facultatea de Farmacie, amenintand-o in mai multe randuri ca nu va putea promova examenul de Anatomie pe care urma sa-l sustina cu el.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, retinut pentru luare de mita

Gheorghe Paduraru a sustinut, in fata judecatorilor Tribunalului Iasi, ca este nevinovat, insa in final instanta a decis sa emita mandat de arestare preventiva pe numele sau, pentru 30 de zile.

Avocatul profesorului Gheorghe Paduraru a precizat ca va fi formulat recurs impotriva deciziei judecatorilor.

Aceeasi sentinta a fost data, tot de judecatorii Tribunalului Iasi, si in cazul sotilor Gheorghe si Carmen Dorobat, acuzati de luare de mita, respectiv trafic de influenta. Cei doi profesori universitari fusesera retinuti de catre procurorii DNA, dupa perchezitii facute de acestia la domiciliul celor doi, care sambata seara au fost prezentati in fata instantei.

Profesor din Iasi, sef de sectie la Neurochirurgie, retinut pentru luare de mita

Profesorul Gheorghe Dorobat, de la UMF Iasi, care este si seful Sectiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie Iasi, a fost retinut, sambata la pranz, de catre procurorii DNA, pentru luare de mita, fiind acuzat ca ar fi primit cate o suta de euro de la 20 de studenti, prin intermediul sotiei sale, cadru didactic tot la UMF, retinuta in acelasi dosar.

Gheorghe Dorobat a fost audiat, in cursul diminetii, de catre procurorii anticoruptie.

Potrivit anchetatorilor, Carmen Dorobat, sotia profesorului, a primit in cursul zilei de vineri 20 de carnete de student, fiecare avand intre file suma de o suta de euro, pentru a-l determina pe sotul sau sa le acorde studentilor nota 9.00 la examenul la disciplina Anestezie Generala.

Procurorii anticoruptie au organizat un flagrant, examenul scris fiind programat pentru vineri dupa-amiaza.

In urma cercetarilor, a reiesit ca majoritatea studentilor nu obtinusera nota de trecere la examenul practic, conditie obligatorie pentru a fi primiti sa sustina, potrivit regulamentului, proba scrisa.

In cursul serii de vineri, au fost facute perchezitii atat la biroul profesorului Gheorghe Dorobat, de la Spitalul de Neurochirurgie, cat si la domiciliul acestuia.

Sotii Dorobat au fost audiati, vineri seara, la sediul DNA Iasi, procurorii dispunand, in cursul noptii, retinerea pentru 24 de ore a profesorului doctor Carmen Dorobat, pentru infractiunea de trafic de influenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#profesori universitari Iasi arestati, #profesori Iasi mita viol , #arestare