Costiniu, Casuneanu si Locic, chemati joi la DNA in dosarul Catalin Voicu

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 22:22
2970 citiri
Costiniu, Casuneanu si Locic, chemati joi la DNA in dosarul Catalin Voicu

Procurorii DNA i-au citat, joi dimineata, pe Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic, toti inculpati in dosarul senatorului Catalin Voicu, in care procurororii anticoruptie au primit aviz de la CSM pentru retinerea si arestarea judecatorului Costiniu.

Surse judiciare au declarat pentru NewsIn ca, alaturi de cei trei, la DNA au fost chemati si avocatii persoanelor implicate in dosarul senatorului Catalin Voicu. Mai mult, spun sursele NewsIn, este posibil ca procurorii anticoruptie sa ceara instantei arestarea si altor inculpati din dosar, pe langa cea a judecatorului Costiniu, pentru care au primit aviz de la CSM.

Conform procedurii, la DNA sunt chemati avocatii tuturor partilor atunci cand persoane din cauza sunt audiate si se dispune, ulterior, retinerea acestora.

Ulterior, cererea de arestare preventiva va fi facuta la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar recursul va fi judecat de Completul de 9 judecatori.

DNA a obtinut, miercuri, de la Consiliul Superior al Magistraturii, aviz pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu. Aceasta este pentru prima data cand procurorii anticoruptie cer si obtin un aviz de retinere si arestare in cazul unui judecator de instanta suprema. In momentul retinerii, inainte de propunerea de arestare preventiva, procurorii DNA vor pune in miscare actiunea penala pe numele judecatorului Florin Costiniu, moment in care CSM trebuie sa il suspende pe acesta din functie, pana la terminarea procesului, dupa trimiterea in judecata.

Aviz de arestare pentru judecatorul Florin Costiniu in dosarul Catalin Voicu

Florin Costiniu este seful Sectiei Civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si va trebui sa fie inlocuit, dupa suspendare.

In prezent Florin Costiniu este in concediu.

DNA a precizat, pe 17 decembrie 2009, ca judecatorul Florin Costiniu, seful Sectiei Civile a instantei supreme, este cercetat penal pentru complicitate la trafic de influenta, infractiune ce ar fi fost savarsita de Catalin Voicu, senatorul PSD pus sub urmarire penala saptamana trecuta.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de invinuitul Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta. Infractiunea de trafic de influenta este retinuta in sarcina inculpatului Catalin Voicu, cercetat in acelasi dosar penal", se arata in comunicatul DNA.

Ulterior, in februarie 2010, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele judecatorului Cristian Jipa, in dosarul in care senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta, au declarat, pentru NewsIn surse judiciare. Judecatorul Jipa s-a prezentat la Directia Nationala Anticoruptie, unde a luat la cunostinta invinuirea de complicitate la trafic de influenta.

Senatorul Catalin Voicu a fost arestat preventiv, pe 30 martie, pentru 30 de zile, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acesta prezentandu-se la Directia de Cercetari Penale, unde a intrat in jurul orei 20.00. Pe 2 aprilie, Completul de 9 Judecatori al ICCJ a mentinut decizia de arestare preventiva.

Citeste si:
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, duminică seara, 26 iunie, la Miercurea-Ciuc, în contextul participării la manifestarea dedicată Zilei Drapelului Naţional, că...
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...