Costiniu, Casuneanu si Locic, retinuti pentru 24 de ore

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 16:41
7947 citiri
Costiniu, Casuneanu si Locic, retinuti pentru 24 de ore
Fotomontaj Ziare.com

Judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost retinuti, joi, pentru 24 de ore, in dosarul Catalin Voicu. Procurorii au emis ordonante de retinere pentru cei trei, care vor fi prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Marius Locic a fost deja dus in arestul Politiei Capitalei, in jurul orei 13,00. Florin Costiniu si Costel Casuneanu au iesit din sediul DNA, in jurul orei 17,10 si dusi in arest la Politia Capitalei. Cei doi erau imobilizati cu aceeasi pereche de catuse.

Propunerile de arestare preventiva pentru Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au ajuns in jurul orei 17,40 la Inalta Curte de Casatie si Justitie si ar fi trebuit sa fie judecate incepand cu ora 20.00. Dupa aproximativ 20 de minute de la inceperea lucrarilor s-a anuntat ca judecarea propunerilor de arestare preventiva in cazul celor trei a fost amanata pana vineri, la ora 8,00.

Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost audiati in cursul diminetii la DNA.

Reactii dupa retinerea lui Locic, Costiniu si Casuneanu

Costiniu, Casuneanu si Locic, chemati joi la DNA in dosarul Catalin Voicu

Procurorii DNA i-au citat, joi dimineata, pe Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic, toti inculpati in dosarul senatorului Catalin Voicu, in care procurororii anticoruptie au primit aviz de la CSM pentru retinerea si arestarea judecatorului Costiniu.

Judecatorul Florin Costiniu, acuzat de complicitate la trafic de influenta

Florin Costiniu este urmarit penal pentru complicitate la trafic de influenta in dosarul de cercetare penala deschis de DNA pe numele senatorului PSD Catalin Voicu.

Judecator de la Inalta Curte, urmarit penal in cazul Catalin Voicu

Florin Costiniu este suspectat ca ar fi intervenit pe langa colegi judecatori de la Sectia de Contencios Administrativ de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru solutionarea unui dosar in favoarea omului de afaceri Costel Casuneanu.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de invinuitul Florin Costiniu, judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie, presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Infractiunea de trafic de influenta este retinuta in sarcina inculpatului Catalin Voicu, senator PSD, cercetat in acelasi dosar penal. Alte detalii privind acest dosar nu pot fi comunicate in acest moment, informatii suplimentare urmand a fi oferite de indata ce desfasurarea investigatiilor va permite acest lucru", se arata intr-un comunicat al DNA.

Costel Casuneanu, acuzat ca i-a dat lui Voicu 200.000 de euro

Costel Casuneanu, la DNA (Video)

Casuneanu are calitatea de invinuit, dupa ce seful DNA a infirmat solutia procurorului de caz, prin care omul de afaceri devenise inculpat in acest dosar, scrie NewsIn citand surse judiciare.

Senatorul PSD Catalin Voicu a primit de la Costel Casuneanu suma de 200.000 de euro, pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme care judecau un proces privind o firma a omului de afaceri, se arata in motivarea Inaltei Curti.

Ulterior, Voicu l-a contactat pe Florin Costiniu, presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala din cadrul ICCJ, si i-a cerut ca, in schimbul unor foloase materiale, sa ii determine pe magistratii care judecau dosarul PA&CO International sa adopte o solutie favorabila firmei lui Casuneanu.

"Magistratii au pronuntat o solutie defavorabila, desi cei doi au facut numeroase interventii, asigurandu-l insa pe Costel Casuneanu ca se vor ocupa in continuare sa gaseasca o modalitate prin care solutia adoptata de instanta sa fie desfiintata si ulterior sa se adopte o alta favorabila omului de afaceri", se arata in motivarea instantei supreme.

Marius Locic, acuzat ca i-ar fi oferit bani lui Voicu

Marius Locic, retinut pentru 24 de ore (Video)

Marius Locic a fost audiat cu avocat din oficiu

Marius Locic a fost reprezentat de un avocat numit din oficiu, in timpul audierilor de joi, deoarece avocatul sau era plecat din Bucuresti, iar judecatorii au refuzat sa amane audierile pana la sosirea acestuia.

Omul de afaceri a refuzat sa dea orice declaratie in fata anchetatorilor si considera ca audierea sa in lipsa avocatului ales reprezinta un abuz, a declarat Mihaela Delia Ilie, avocatul din oficiu, numit de Baroul Bucuresti, ce l-a reprezentat pe acesta la audierile de joi.

Marius Locic este acuzat de procurori ca i-ar fi oferit senatorului Catalin Voicu o suma importanta de bani pentru a interveni pe langa politisti in rezolvarea unui dosar penal al acestuia.

Marius Locic este cunoscut drept patronul grupului de firme Locic, care activeaza in domeniul imobiliar si al constructiilor. El s-a implicat si in afaceri media, fiind patronul ziarului "Atac" si "Interesul Public".

Locic Imobiliare are mai multe procese la Tribunalul Bucuresti, in care firme diverse cer declansarea procedurii de insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Costiniu Locic Casuneanu retinuti, #Florin Costiniu retinut, #Marius locic retinut, #Costel Casuneanu retinut, #cazul Catalin Voicu , #arestare
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Naivii, rupti de foame, se bucura de circ, fara sa ceara si painea!
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Oare-i baga pe toti...