Crinuta Dumitrean si lotul ANRP scapa de arest

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 17:46
5625 citiri
Crinuta Dumitrean si lotul ANRP scapa de arest
Foto: Captura Digi 24 (Arhiva)

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis joi eliberarea din arest a Crinutei Dumitrean, fost presedinte a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), urmand ca ea sa fie cercetata in libertate sub control judiciar.

In acelasi dosar, instanta a dispus revocarea mandatelor de arestare in cazul altor sase persoane, care vor fi cercetati tot sub control judiciar: omul de afaceri Mihai Rotaru, cinci fosti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, respectiv Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici si Lacramioara Alexandru, precum si evaluatorul Sergiu Negurici.

Mafia retrocedarilor ilegale Crinuta Dumitrean, fosta sefa ANRP, a fost retinuta - o ambulanta a ajuns la DNA (Video)

Dosarul ANRP4: Sase inculpati arestati preventiv. Crinuta Dumitrean, printre ei

Judecatorii au admis o contestatie a celor sapte fata de decizia instantei din 28 noiembrie, cand au fost emise mandate de arestare preventive pe numele lor.

Potrivit DNA, pe data de 17 iunie 2010, Catalin Teodorescu, impreuna cu alti membri ai Comisie pentru Stabilirea Despagubirilor (Crinuta Dumitrean - presedinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici si Lacramioara Alexandru), prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, a aprobat raportul prin care un teren in suprafata de aproape 62.000 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, suma acordata drept despagubire lui Mihai Rotaru.

Ioan Oltean era ca un sef pentru presedintele ANRP, Crinuta Dumitrean - referat DNA

Procurorii sustin ca terenul a fost supraevaluat cu aproape 87,3 milioane lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat si avantaj patrimonial pentru Mihai Rotaru.

"Suma platita in acest dosar de despagubire pentru un teren reprezinta un sfert din totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011. Mihai Rotaru, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumparase drepturile litigioase de la o alta persoana cu cateva luni inainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani, nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta", au constatat anchetatorii.

Dosarul ANRP 4: Crinuta Dumitrean, luata cu ambulanta din sala de judecata

DNA sustine ca deputatul Ioan Oltean si-a exercitat influenta asupra sefei ANRP Crinuta Dumitrean pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea lui Rotaru.

In schimbul ajutorului acordat, Mihai Rotaru i-a dat lui Ioan Oltean suma de 600.000 euro, in incinta unei biserici din Chitila.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Crinuta Dumitrean eliberata, #Crinuta Dumitrean dosar ANRP, #Crinuta Dumitrean insarcinata , #arestare