Dinel Staicu a fost prins in Ungaria

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 19:37
7423 citiri
Dinel Staicu a fost prins in Ungaria
Foto: Arhiva

Dinel Staicu, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru frauda, a fost capturat marti de serviciul de urmarire din Ungaria, in localitatea Mako, au declarat surse din MAI pentru Ziare.com.

Dinel Staicu nu a opus rezistenta in momentul arestarii. O echipa de politie, din Romania, se deplaseaza in Ungaria pentru a-l aduce pe Staicu in tara.

Informatia arestarii lui Staicu a fost facuta si de ministrul de Interne Traian Igas.

"In aceasta dupa-amiaza (marti n.red.), datorita bunei colaborari intre Politia Romana si Politia Ungara urmeaza sa fie trimis spre tara Dinel Staicu. Ii felicit pe toti pentru buna colaborare. Asa ar trebui sa se intample, politistii ar trebuie sa aiba o buna colaborare cu politistii din tarile vecine.

Dinel Staicu a fost prins in Ungaria si urmeaza sa fie trimis spre tara. Regret faptul ca unele institutii ale statului nu au tinut cont, in luna ianuarie, cand serviciile de informatii ale MAI au transmis note informative cum ca acest personaj urmeaza sa paraseasca tara", a afirmat Traian Igas.

El a precizat ca Dinel Staicu a parasit tara inainte de a fi data hotararea judecatoreasca.

Chestorul Liviu Popa declara in urma cu doua saptamani ca politistii au informatii ca Dinel Staicu ar fi parasit tara plecand in Ungaria.

Chestorul Liviu Popa: Avem informatii ca Dinel Staicu ar fi plecat in Ungaria

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au emis acum doua saptamani un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu - noul nume al directorului SIF Oltenia, Dinel Staicu -, care a fugit din tara sustragandu-se de la executarea unei pedepse de 7 ani de inchisoare in dosarul Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, fost Staicu - Vezi cum a reusit sa dispara

Dupa ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat in urmarire generala, avand in vedere ca politistii nu l-au gasit la domiciliul sau din sectorul 2 al Capitalei. Politistii au avut surpriza sa afle ca Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu, actele de identitate fiindu-i eliberate de Biroul de Evidenta a Populatiei cu cateva zile inainte de a fi condamnat, pe 4 martie 2011, de Curtea de Apel Bucuresti.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, si pe fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR), Ion Popescu, la cate 7 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la aceasta infractiune, in dosarul fraudarii BIR.

In decembrie, Staicu a fost condamnat la 12 ani de inchisoare, in acelasi dosar, sentinta fiind atacata la Curtea de Apel.

Tot la 12 ani de inchisoare a fost condamnat, atunci, si fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, la Judecatoria Sectorului 4, acesta primind o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de o frauda de cinci milioane de euro.

Alaturi de acestia, au primit pedepse de cate sase ani de inchisoare cu executare Radian Raceala si Viorica Dutu, Tribunalul Bucuresti majorand astfel pedepsele de trei ani de inchisoare cu suspendare aplicate de instanta de fond.

Potrivit dosarului intocmit de procurori, prejudiciul cauzat prin infractiune bancii este in suma de 187.321.734.408 de lei vechi la nivelul anului 2000 si se compune din 80.535.611.000 de lei vechi creat prin acordarea liniilor de credit si 106.786.123.408 de lei vechi creat prin aprobarea si incheierea contractelor de cesiune creante.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dinel Staicu capturat Ungaria, #Dinel Staicu condamnat inchisoare , #arestare