Diplomatul Silviu Ionescu a fost retinut de procurori

Vineri, 07 Mai 2010, ora 17:29
4858 citiri
Diplomatul Silviu Ionescu a fost retinut de procurori
Foto: Antena 3

Diplomatul roman Silviu Ionescu a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore, si va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva Judecatoriei Sectorului 5.

Cu cateva ore inainte de retinere, Silviu Ionescu declara ca nu crede ca va fi arestat, date fiind probele pe care le detine si faptul ca "Romania nu e Singapore".

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore este cercetat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Tot in cazul diplomatului, judecatorii au decis vineri ca diplomatul Silviu Ionescu ramane cu mandatul de urmarire internationala.

Silviu Ionescu nu a scapat de mandatul de urmarire internationala (Video)

Decizia a fost data de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care au respins cererea acestuia de anulare a mandatului international emis pe numele sau de autoritatile din Singapore, in cazul accidentului rutier soldat cu un mort si doi raniti, pe care acesta l-ar fi provocat in decembrie 2009.

Diplomatul a anuntat insa ca va ataca la Curtea Suprema si la CEDO decizia judecatorilor. Potrivit unor surse judiciare, diplomatul a fost dat si in consemn la frontiera, pentru a nu putea parasi tara.

15 septembrie 2009

Pe 15 decembrie 2009, un vehicul al misiunii diplomatice romane din Singapore, in care se afla Silviu Ionescu, insarcinatul cu afaceri al Romaniei, a lovit patru oameni, dintre care unul a decedat la spital, 10 zile mai tarziu.

La o intersectie semaforizata, masina a lovit doi pietoni care traversau regulamentar, si-a continuat drumul si a provocat un nou acicident in care a ranit inca o persoana, informeaza NewsIn.

Ionescu a sunat apoi la politie, dar numai ca sa anunte ca masina ambasadei ar fi fost furata inainte de producerea accidentelor. Silviu Ionescu a fost insa recunoscut de mai multi martori la cele doua accidente.

La inceputul lui 2010, Ministerul roman de Externe l-a rechemat la post pe Silviu Ionescu, solicitand totodata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa investigheze accidentul de pe 15 decembrie din Singapore, deoarece ministerul nu detine mijloacele si competentele necesare.

Pe 5 ianuarie 2010, Parchetul General a deschis dosar penal pe numele diplomatului roman Silviu Ionescu. O luna mai tarziu, pe 3 februarie, Ionescu a fost pus sub acuzare oficial pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii. Acuzatiile au fost formulate, dupa ce autoritatile de la Singapore au transmis Parchetului General rezultatul anchetei.

Pe 4 februarie, Ministerul roman de Externe a anuntat suspendarea contractului de munca al lui Silviu Ionescu. Autoritatile din Singapore au emis, pe 9 aprilie 2010, un mandat de urmarire internationala prin Interpol pentru fostul diplomat Silviu Ionescu.

In replica, autoritatile romane au respins cererea autoritatilor din Singapore de arestare provizorie a lui Ionescu. Pe 26 aprilie, ministrul Afacerilor Externe din Singapore a anuntat suspendarea mandatului de urmarire. Motivul ar fi un dezacord

asupra interpretarii unui articol al Conventiei de la Viena, privind circumstantele pierderii imunitatii diplomatice.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Silviu Ionescu retinut, #Silviu Ionescu accident Singapore, #diplomat roman Singapore , #arestare