Doi soferi care au condus beti si au accidentat niste copii, arestati

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 13:06
1783 citiri
Doi soferi care au condus beti si au accidentat niste copii, arestati

Doi soferi au fost arestati preventiv, in baza unor mandate emise de magistratii Judecatoriei Bistrita, dupa ce, in urma cu trei zile, s-au urcat bauti la volan si au accidentat niste copii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Bistrita-Nasaud, procurorul Angela Sangeorzan, unul dintre soferi, Ioiel Daniel Samuel C. (34 de ani), a fost retinut initial si apoi arestat pentru ca a parasit locul accidentului fara acordul Politiei, dupa ce a lovit un copil, iar dupa accident ar fi consumat alcool, inainte sa-i fie testata alcoolemia.

Al doilea sofer, Ioan Claudiu M. (31 de ani), a fost arestat pentru ca a condus un autovehicul pe drumurile publice desi avea permisul de conducere suspendat si consumase bauturi alcoolice. Acesta a acrosat cu masina doi copii care se jucau pe spatiul verde din apropierea unui bloc. Cei doi copii au scapat, insa, nevatamati.

Cei doi soferi au fost retinuti miercuri pentru 24 de ore, iar joi seara au fost prezentati Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Instanta a fost de acord cu propunerea procurorilor. Cei doi inculpati se afla acum in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita - Nasaud.

In data de 13 aprilie, dupa ce a consumat bauturi alcoolice, soferul Ioiel Daniel Samuel C. (34 de ani) a urcat la volan si, pe strada Subcetate din Bistrita, a acrosat cu portiera stanga-fata un copil in varsta de 8 ani, dupa care a parasit locul accidentului, fara acordul organelor de politie. Barbatul s-a intors dupa 40 de minute, sustinand ca a consumat bauturi alcoolice ulterior accidentului.

"Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a stabilit ca avea alcoolemia de 0,68 mg/l alcool pur in aerul expirat, astfel ca i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii imbibatiei alcoolice, si respectiv a unei infractiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu alcoolemie in sange", a informat Angela Sangeorzan, care a mai adaugat ca minorul lovit de masina a suferit leziuni corporale. Copilul a fost diagnosticat cu contuzie gamba stanga si fractura tibie stanga. In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale de care copilul va avea nevoie, se va stabili daca se va putea retine in sarcina soferului si o infractiune de vatamare corporala din culpa.

Soferul avea eliberata la data de 20 noiembrie 2008 o dovada de retinere a permisului de conducere auto ca urmare a implicarii intr-un alt accident, dovada de circulatie fiindu-i prelungita la data de 12 aprilie 2010, cu inca 30 de zile, de catre Judecatoria Bistrita, a adaugat Angela Sangeorzan.

Al doilea sofer, Ioan Claudiu M. (31 de ani), avea permisul suspedat de o saptamana, dupa ce, in data de 4 aprilie, a fost prins de politisti baut la volan. Desi avea permisul de conducere suspendat, in data de 13 aprilie, barbatul a consumat din nou alcool si s-a urcat la volan. Pe o strada din Bistrita, a pierdut controlul volanului si a intrat pe un spatiu verde din apropierea unui bloc de locuinte de pe strada Clopoteilor, unde a acrosat doi minori, in varsta de 12 ani si, respectiv, 13 ani. Cei doi copii nu au suferit, insa, leziuni corporale care sa necesite ingrijiri medicale. Angela Sangeorzan a precizat ca soferul avea o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool in aerul expirat, urmand sa fie calculata imbibatia alcoolica dupa analizarea probelor de sange recoltate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#soferi beti arestati, #soferi beti accident copii, #soferi beti Bistrita , #arestare