Dosarul Carpatica Asig: Ilie Carabulea, pus in libertate

Vineri, 11 Martie 2016, ora 17:21
2968 citiri
Dosarul Carpatica Asig: Ilie Carabulea, pus in libertate

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau, Oprea, si alti trei inculpati arestati in dosarul Carpatica Asig vor fi pusi in libertate, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis vineri contestatiile formulate de acestia impotriva incheierii Tribunalului Sibiu.

Hotararea CA Alba Iulia este definitiva.

Purtatorul de cuvant al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat ca instanta a admis contestatiile formulate de cei cinci inculpati - Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu si Gheorghe Nasarau - impotriva incheierii Tribunalului Sibiu, a desfiintat incheierea penala atacata si a procedat la o noua judecata.

Instanta a respins propunerea de arestare preventiva a celor cinci inculpati si a dispus punerea de indata in libertate, daca nu sunt arestati in alta cauza.

Dosarul ASF: Ilie Carabulea, condamnat la 6 ani jumate de inchisoare. Dan Radu Rusanu a scapat (Video)

In ceea ce le priveste pe Maria Cosa si Georgeta Crideanu, CA Alba Iulia a inlaturat masura arestului la domiciliu dispusa de Tribunalul Sibiu.

CA Alba Iulia a respins, de asemenea, contestatia formulata de DIICOT.

Sedinta de judecata a durat peste cinci ore, iar judecatorul a deliberat aproximativ o ora.

Curtea de Apel Alba Iulia a amanat pentru vineri, la cererea avocatilor, judecarea contestatiile formulate, in dosarul Carpatica Asigurari, impotriva deciziei Tribunalului Sibiu, prin care a fost admisa arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului sau, Oprea, si a altor trei inculpati.

Inculpatii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

Tribunalul Sibiu a decis, sambata seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului sau, Oprea, si a altor trei inculpati din dosarul Carpatica Asigurari. Fata de inculpatii Maria Cosa si Georgeta Crideanu, Tribunalul Sibiu a respins propunerea formulata de catre DIICOT cu privirea la luarea masurii arestarii preventive si a dispus luarea masurii arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Ilie Carabulea, fiul sau Oprea si alte cinci persoane - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasarau, Maria Cosa si Georgeta Crideanu sunt inculpati in dosarul Carpatica Asigurari. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, la sfarsitul anului 2014 - inceputul anului 2015, Oprea Carabulea (imputernicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa si Angela Toncescu au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmareau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurari si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.

Citeste si:
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul de luni, 24 ianuarie, cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să...
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în...
Comentarii
Kogaion78
rank 2
deocamdata...carbshmaku s-a "asigurat"...