Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Mircea si Vlad Cosma raman sub control judiciar

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 23:22
2354 citiri
Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Mircea si Vlad Cosma raman sub control judiciar
Foto: Observatorul de Prahova (Arhiva)

Instanta suprema a decis, vineri, ca presedintele CJ Prahova Mircea Cosma si fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, sa ramana sub control judiciar si sa respecte toate conditiile stabilite de procurori prin masura preventiva luata in dosarul fraudarii de fonduri UE, in care este arestat Iulian Hertanu.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins astfel cererile formulate de Mircea si Vlad Cosma, de eliminare a unor conditii ale procurorilor, cel dintai dorind sa isi exercite in continuare functia, iar fiul sau aratand ca risca sa il intalneasca accidental pe Sebastian Ghita la Parlament.

Mircea Cosma si fiul, ambii PSD, sub control judiciar in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova si de deputatul PSD tot la instanta suprema.

Mircea Cosma, care, sub control judiciar, nu-si poate exercita functia de presedinte al CJ Prahova, solicitase eliminarea acestei conditii.

Mircea Cosma vrea inapoi la CJ Prahova, Vlad Cosma vrea sa mearga la Parlament

Vlad Cosma, care are interdictie de a se intalni cu Sebastian Ghita, fiind vizat si el in dosar, a aratat in solicitarea sa ca face parte din acelasi grup parlamentar cu acesta si ca sunt mari sanse sa il intalneasca accidental la Parlament. Deputatul PSD a cerut instantei sa lamureasca modul in care el isi poate indeplini obligatiile de parlamentar, in situatia creata de conditiile controlului judiciar in cazul sau.

Mircea si Vlad Cosma mai trebuie sa respecte urmatoarele obligatii sub control judiciar: sa se prezinte la DNA Ploiesti, ori de cate ori sunt chemati; sa informeze de indata DNA Ploiesti cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati; sa nu paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent; sa nu se apropie de alte persoane nominalizate si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Si deputatul Sebastian Ghita a contestat la instanta suprema controlul judiciar impus de procurorii DNA. Plangerea acestuia urmeaza sa fie analizata in 24 februarie.

Deputatul Sebastian Ghita, deputatul Vlad Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, omul de afaceri Mihail Coman si omul de afaceri Liviu Munteanu se afla sub control judiciar in dosarul fraudarii de fonduri europene in care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, este arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba si de Ilie Dragan, director al SC Grossmann Engineering SRL.

Hertanu si Ciorba au contestat masura arestului preventiv, magistratii ICCJ urmand sa dezbata cererile lor in 27 februarie.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Mircea Cosma control judiciar, #Vlad Cosma control judiciar, #dosar cumnat Victor Ponta , #arestare