Falsificatorii de carduri: Fratele lui Nicu Gheara si 22 de inculpati, arestati

Vineri, 29 Martie 2013, ora 23:09
6509 citiri
Falsificatorii de carduri: Fratele lui Nicu Gheara si 22 de inculpati, arestati
Foto: Digi 24

Tica Gheara, fratele lui Nicu Gheara, si alti 15 inculpati din dosarul falsificatorilor de carduri au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate vineri seara de Tribunalul Bucuresti, prin care a fost admisa propunerea in acest sens formulata de procurori.

UPDATE: Aceeasi instanta a admis, ulterior, propunerea procurorilor de arestare preventiva a altor sapte persoane din dosarul falsificatorilor de carduri, numarul celor pentru care s-a decis aceasta masura preventiva ajungand astfel la 23.

Deciziile instantei nu sunt definitive, ele putand fi atacate cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au emis, vineri, peste 20 de ordonante de retinere in dosarul falsificatorilor de carduri.

Falsificatori de carduri - 20 de retinuti, intre care si fratele lui Nicu Gheara

Potrivit procurorilor, gruparile infractionale sunt constituite din peste o suta de persoane, iar liderii au fost identificati ca fiind Constantin Gheara, zis Tica, in varsta de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenica, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, si Relu Serban, de 57 de ani.

"In fapt, se retine ca, sub coordonarea acestora, membrii gruparilor au confectionat aparatura de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate in vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plata electronica utilizate la diferite terminale ATM sau POS-uri, aflate pe teritoriile urmatoarelor state: Germania, Spania, Elvetia, Portugalia, Franta, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria", a precizat DIICOT.

Sava: SRI a monitorizat din 2010 gruparea falsificatorilor de carduri

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plata electronica, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substantiale de bani din Republica Dominicana, SUA, Japonia, Iordania si Nepal. Gruparile infractionale ar fi produs astfel un prejudiciu estimat la peste doua milioane de euro, potrivit sursei citate.

Joi, in urma a zeci de perchezitii facute in Capitala si in 17 judete, politistii si procurorii DIICOT au gasit la membrii gruparilor sume mari de bani, bijuterii, arme si munitie letala, calculatoare si echipamente de skimming, a informat Politia Romana.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#falsificatori carduri, #Tica Gheara arestat, #frate Nicu Gheara arestat carduri, #Tica Gheara arestat falsificatori carduri , #arestare