Federatia patronala Bacau cere eliberarea lui Casuneanu

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 17:29
1668 citiri
Federatia patronala Bacau cere eliberarea lui Casuneanu

Federatia Patronala din Bacau il sustine public pe omul de afaceri Costel Casuneanu, arestat preventiv in dosarul Voicu, si protesteaza fata de arestarea lui, fata de tratamentul la care este supus, prin lipsirea de libertate si incatusare, si calfica acest tratament ca fiind unul degradant, ce aduce atingere demnitatii si imaginii omului de afaceri.

Federatia considera ca intimidarea si umilirea unuia dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Romania va avea consecinte grave pentru intreaga comunitate de afaceri, pentru antreprenoriat, prin descurajarea totala a intreprinzatorilor.

Locic si Casuneanu au putut discuta afaceri in arest

Semnatarii scrisorii deschise mentioneaza faptul ca omul de afeceri Costel Casuneanu este presedinte al Federatiei Patronale Bacau, presedinte al Patronatului Constructorilor, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Bacau, si mai ales unul dintre cei mai apreciati oameni de afaceri din Romania.

Federatia acuza lipsa de echitate, in conditiile in care "in Romania, infractorii de drept comun, cei care, prin acte de violenta de neimaginat, omoara oameni si sunt cercetati in stare de libertate, pe cand oamenii de afaceri sunt incatusati, constituind dupa opinia justitiei noastre 'pericol public'". In plus, Federatia Patronala din Bacau considera ca la nivelul institutiilor statului se manifesta o atitudine de desconsiderare a oamenilor de afaceri si o lipsa de respect fata de activitatea lor.

Semnatarii reclama faptul ca "oamenii de afaceri sunt singurii care isi asuma riscuri la initierea unei activitati economice, creaza locuri de munca, lupta cu birocratia impamantenita in institutiile statului", sustinand in acest context ca in ciuda economiei de piata, atitudinea si deciziile dovedesc o mentalitate comunista.

Costiniu, Casuneanu si Locic, arestati preventiv pentru 29 de zile

In aceste conditii Federatia Patronala din Bacau se intreaba de ce este Costel Casuneanu "pericol public"?

Acestia sustin ca omul de afaceri a pus gaj propriile bunuri pentru a face credite la banci, a infiintat si dotat la standarde europene o firma de transport international de marfuri, inclusiv prima fabrica de parchet triplustratificat din tara, precum si o firma de constructii drumuri, poduri, sosele, autostrazi, totul reprezentand locuri de munca pentru 1.200 de oameni.

Pentru activitatea economica depusa Casuneanu a platit statului roman milioane de euro reprezentand taxe si impozite, mai sustin reprezentantii Federatia Patronala din Bacau. Comunicatul este semnat de toti membrii Federatiei patronale Bacau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Costel Casuneanu arest, #Federatie Patronate Bacau Casuneanu, #Costel Casuneanu eliberare arest , #arestare