Fiul primarului din Deta si complicii sai, arestati pentru 29 de zile

Luni, 25 Iulie 2011, ora 19:50
2812 citiri
Fiul primarului din Deta si complicii sai, arestati pentru 29 de zile

Judecatorii au decis luni seara, in jurul orei 19:00, ca cele patru persoane retinute pentru incidentul de sambata seara, din comuna Deta, printre acestea aflandu-se si unul dintre fii primarului PDL, sa ramana in arest preventiv pentru 29 de zile, deoarece sunt periculoase in stare de libertate.

Si pe numele celui de-al doilea fiul al primarului din Deta, Bogdan Roman, a fost emis un mandat de arestare de 29 de zile, dar in lipsa.

Familia si rudelor victimelor, prezenti in fata judecatoriei, s-au bucurat cand au aflat vestea arestarii. Mama uneia dintre victime a spus ca este satisfacuta de aceasta decizie, dar a cerut demisia primarului Petre Roman, pe motiv "ca nu este demn sa ramana in functie".

In acelasi timp femeia a spus are incredere in "domnul Iga" (Igas n.red.) ca va face dreptate.

Prietena unuia dintre arestati, cu lacrimi in ochi, a declarat ca este o decizie nedreapta, deoarece iubitul ei s-a bagat doar ca sa detensioneze situatia, iar acum a fost bagat in aceiasi oala cu fratii Roman.

In fata judecatoriei au fost prezenti si sustinatori ai primarului Roman, care s-au aratat revoltati de tot scandalul.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au inaintat, luni, instantei de judecata propunerea de arestare preventiva a celor doi fii ai primarului din Deta, dintre care unul in lipsa, precum si a altor doua persoane, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Procurorii ii acuza pe Calin Roman, Radu Gherghel, Daniel Vasile Birzan si Valentin Radu Strimtu de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si mai multe infractiuni de lovire, iar Bogdan Daniel Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, este cercetat pentru port fara drept al cutitului in locuri publice, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si mai multe infractiuni de lovire.

Procurorii cer arestarea fiilor primarului din Deta si a altor trei persoanea

Fata de Roman Bogdan Daniel procurorii au solicitat arestarea in lipsa pentru 30 de zile. Cel de-al doilea fiu al primarului este dat in urmarire.

Primarul Detei, Petre Roman, l-a rugat pe fiul sau Bogdan, luni seara, daca se uita la televizor, sa vina sa se predea singur la politie, pentru a simplifica lucrurile.

Din probele stranse de anchetatori a reiesit ca, in noaptea de 23 spre 24 iulie, pe fondul unor relatii tensionate mai vechi, intre intre cei cinci si alte persoane aflate in fata Localului "Tabu" din orasul Deta si un alt grup de persoane din care faceau parte si cele patru parti vatamate a avut loc un schimb de replici care a degenerat in violenta.

Procurorii au stabilit ca, la un moment dat, Bogdan Roman s-a inarmat cu un obiect taietor-intepator (sabie sau cutit) cu care a lovit partile vatamate, provocandu-le leziuni la nivelul capului, umerilor, bratelor, corpului. De altfel, ceilalti patru au lovit partile vatamate cu pumnii si picioarele.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#arest preventiv primar Deta, #scandal deta, #taxa protectie Detea, #arestari Deta , #arestare