Fiul Sorinei Placinta ramane in arest

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 16:00
2899 citiri
Fiul Sorinei Placinta ramane in arest

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis marti ca Andrei Razvan Placinta, fiul senatoului PD-L, Sorina Placinta, sa ramana in arest.

Avocatii lui Placinta Jr. au depus recurs la decizia tribunalului Bucuresti de arestare preventiva pentru 29 de zile, anunta Realitatea Tv.

"Am fost doar sa asistam, nu sa avem nicio influenta. Cred ca ati fost in sala si ati vazut. Multumesc!", le-a spus Sorina Placinta jurnalistilor la iesirea din sala de tribunal.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, marti, contestatia lui Andrei Placinta impotriva deciziei din 8 decembrie a Tribunalului Bucuresti, prin care a fost arestat pentru 29 de zile, intr-un dosar in care este cercetat pentru talharie, loviri sau alte violente, distrugere, tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Curtea de Apel Bucuresti, in pronuntare privind recursul lui Placinta Jr.

Senatorul PD-L Sorina Placinta a asistat, marti, la sedinta de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti.

La inceputul sedintei de judecata, unul dintre avocatii lui Andrei Placinta a depus la dosar o copie a unei plangeri penale facute de clientul lor impotriva uneia dintre persoanele implicate in incidentului de saptamana trecuta, de pe strada Berzei, din Capitala, pentru aceleasi fapte pentru care este cercetat acesta de parchet.

Avocatii fiului fostului ministru al Tineretului si Sportului au sustinut ca Tribunalul Bucuresti, cand a luat decizia de arestare a clientului lor, nu a luat in calcul toate apararile formulate si, mai mult, nu a raspuns la mai multe cereri facute de aparatori.

De asemenea, avocatii au sustinut, din nou, ca Placinta a actionat in legitimita apararare si ca nu si-a dat seama ca o persoana a alunecat sub autoturismul in care se afla, neavand intentia de a o lovi pe aceasta. Avocatii au cerut Curtii de Apel sa le admita contestatia si sa dispuna cercetarea in libertate a lui Andrei Placinta.

La randul sau, procurorul de sedinta a cerut instantei respingerea contestatiei, aratand ca exista indicii concrete ca lasarea in libertate a lui Andrei Placinta prezinta pericol pentru ordinea publica.

In ultimul cuvant, Andrei Placinta a sustinut ca nu considera ca este un pericol pentru ordinea publica, si, avand in vedere ca are o situatie materiala buna, nu considera necesar sa isi insuseasca bunurile altor persoane. De asemenea, tanarul a amintit instantei ca nu are antecedente penale, precizand ca nu este inconstient ca, odata pus in libertate, sa faca alte fapte penale.

Fiul fostului ministru al Tineretului si Sportului a fost arestat preventiv, pe 8 decembrie, pentru 29 de zile, prin decizia Tribunalului Bucuresti, impotriva careia tanarul a declarat recurs imediat dupa pronuntare.

Avocatii lui Placinta Jr sustin ca acesta a calcat cu masina un barbat... in legitima aparare

Andrei Placinta, fiul senatorului Sorina Placinta, retinut pe 7 decembrie, pentru tentativa de omor calificat si alte infractiuni, si-a lovit prietena si a deposedat-o de telefonul mobil, dupa care s-a urcat pe masina acesteia si i-a spart luneta, potrivit procurorilor de la Parchetului Capitalei

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: Ziare.com