Fost consilier PSD, implicat in dosarul presedintelui CJ Buzau

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 08:28
2474 citiri
Fost consilier PSD, implicat in dosarul presedintelui CJ Buzau
Foto: Adevarul

Firma careia Consiliul Judetean (CJ) Buzau i-a atribuit contractele pentru proiectele legate de strategia judetului si de la care ar proveni banii primiti drept mita de Cristinel Bigiu, arestat preventiv duminica seara, este din Calarasi, iar in dosar ar fi implicat un fost consilier judetean, potrivit unor surse din administratia judeteana.

Conform surselor citate, directorul Directiei de Dezvoltare Regionala din cadrul Consiliului Judetean Buzau, Dragos Cojocea, ar fi fost cel desemnat de Cristinel Bigiu sa se ocupe de intocmirea proiectelor privind strategia de dezvoltare a judetului Buzau pentru perioada 2014-2020 si sa gaseasca firme care sa semneze aceste proiecte.

In loc de Mos Nicolae au venit mascatii: Seful CJ Buzau si finul sau, arestati preventiv

Aceleasi surse spun ca firma careia i-ar fi fost atribuite de CJ prin achizitie directa contractele pentru aceste proiecte ar fi din localitatea Modelu din judetul Calarasi, informatie confirmata si de secretarul CJ Buzau, Laurentiu Gavrila.

Potrivit surselor citate, in dosar ar fi implicata si Gabriela Badica, fost consilier judetean PSD din Calarasi, in prezent director executiv al Fundatiei Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie, filiala Calarasi.

Contactata, duminica, Badica a spus ca a avut "relatii contractuale" cu Consiliul Judetean Buzau.

Cum incerca presedintele CJ Buzau sa scape de interceptari

"Va rog sa nu ma intrebati (firma cu care CJ Buzau a incheiat contractele - n.red.). Si daca ar fi sa fiu inculpata in dosar, oricum nu as face declaratii pentru ca ancheta e in desfasurare. Am avut relatii contractuale cu Consiliul Judetean Buzau, am facut cursuri pentru Consiliul Judetean Buzau, prin Fundatia Scoala Romana de Afaceri, am facut proiecte pentru CJ Buzau, nu ma intrebati prin ce firma, ca nu are rost sa va spun acum", a sustinut Gabriela Badica, consilier judetean PSD la Calarasi in mandatul 2008-2012.

Strategia de dezvoltare a judetului stabileste domeniile pentru care se pot accesa fonduri europene in urmatorul program operational regional 2014-2020.

Sambata, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a fost ridicat de procurorii DNA de la locuinta sa, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita in parcarea din fata blocului in care locuieste.

Cum lua spaga seful CJ Buzau: Nu i-am numarat, mi-a zis ca sunt 50.000 (stenograme)

Cristinel Bigiu a fost dus in Capitala, la DNA central, iar dupa aproximativ sase ore de audieri el a fost retinut sub acuzatia de luare de mita. De asemenea, a fost emisa ordonanta de retinere si pentru Florin Colgiu, finul lui Cristinel Bigiu, pentru complicitate la luare de mita, acesta fiind suspectat ca ar fi fost intermediar al unei transe de bani primite ca mita de Bigiu.

Duminica seara, Bigiu si Colgiu au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fost consilier PSD dosar Bigiu, #Cristinel Bigiu arestat preventiv, #Cristinel Bigiu arestat, #Cristinel Bigiu luare mita , #arestare