Fosta judecatoare Veronica Cirstoiu, acuzata de coruptie, scapa de arest

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 13:06
2364 citiri
Fosta judecatoare Veronica Cirstoiu, acuzata de coruptie, scapa de arest
Foto: cugetliber.ro

Fosta judecatoare Veronica Cirstoiu va fi eliberata din arest, urmand sa fie judecata sub control judiciar, a decis definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Veronica Cirstoiu, fost magistrat la Curtea de Apel Bucuresti, a fost trimisa in judecata alaturi de alte doua judecatoare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual.

Judecatoarele sunt acuzate ca au admis o contestatie prin care au anulat o condamnare de sapte ani de inchisoare primita de omul de afaceri Dinel Staicu in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

DNA a solicitat atunci instantei ca, pe langa condamnare, cele trei judecatoare sa fie obligate la plata sumei de 18 milioane de lei, reprezentand prejudiciul creat de Dinel Staicu Bancii Internationale a Religiilor, prejudiciu care nu a mai fost platit ca urmare a admiterii acelei contestatii in anulare.

Potrivit DNA, la data de 22 februarie 2012, cele trei judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I Penala au falsificat, cu prilejul redactarii, decizia penala nr. 381/22.02.2012, pronuntata in dosarul nr. 9972/2/2011.

Decizia viza admiterea contestatiei in anulare depuse de Dinel Nutu (fost Staicu) fata de o hotarare prin care, anterior, un alt complet al aceleiasi instante il condamnase definitiv la 7 ani inchisoare.

Anchetatorii sustin ca falsificarea s-a realizat prin: atestarea unor fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului constand in aceea ca au consemnat, in mod nereal, ca obiectul tuturor dosarelor penale luate in considerare la invocarea autoritatii de lucru judecat a avut la baza aceeasi sesizare, cu acelasi continut, aceeasi situatie de fapt (cesiune de creante si obtinerea de credite), acelasi prejudiciu (107.175.372.000 lei, respectiv 80.536.563.000 lei), aceleasi parti, aceleasi societati comerciale, acelasi probatoriu, aceeasi parte civila (Banca Internationala a Religiilor SA).

De asemenea, judecatoarele si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, prin aceea ca au desfiintat, in mod ilegal, trei hotarari judecatoresti si au anulat mandatul de executare a pedepsei de 7 ani inchisoare emis pe numele lui Dinel Staicu.

Acest lucru a avut drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit de catre Dinel Staicu, prin exonerarea de executare a unei pedepse privative de libertate si de plata despagubirilor civile in cuantum de 18.839.684 lei catre Banca Internationala a Religiilor SA, prin lichidator judiciar.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Veronica Cirstoiu eliberare arest, #Veronica Cirstoiu judecatoare arest , #arestare
Comentarii