Fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu si alte cinci persoane, arestati

Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 13:07
2324 citiri
Fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu si alte cinci persoane, arestati
Foto: Arhiva

Fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu si celelalte cinci persoane retinute pentru evaziune fiscala si spalare de bani intr-un dosar in care prejudiciul a fost estimat la aproape 150 de milioane de lei au fost arestati preventiv, in noaptea de vineri spre sambata, de Tribunalul Prahova.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Prahova, judecatorul Gabriela Mihai, magistratii acestei instante au admis, in noaptea de vineri spre sambata, propunerea procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti de arestare preventiva, pentru 28 de zile, a inculpatilor Marcel Cristian Pavaleanu, Victoria Enica, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionut Serban, Elena Giluela Stefanescu si Emilia Loredana Dobre.

Toti cei sase au atacat decizia instantei, recursul urmand sa fie judecat la Curtea de Apel Ploiesti.

Fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu si alte cinci persoane au fost retinuti, joi, sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani, in urma unor achizitii si livrari de marfuri si servicii prin aproximativ 60 de societati comerciale din Bucuresti si judetul Prahova, unele de tip "fantoma", prejudiciul fiind de 149.800.000 lei.

In acelasi dosar procurorii au cerut mandat de arestare si pentru alte doua persoane - Razvan Alexe si Corneliu Popa -, insa cauza celor doi a fost disjunsa din lipsa de procedura, urmand sa fie judecata in 21 octombrie.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Razvan Alexe si Corneliu Popa nu au fost gasiti, iar procurorii au cerut eliberarea unor mandate de arestare in lipsa.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, raspunzand unei intrebari, ca nu il cunoaste pe fostul angajat SGG Marcel Pavaleanu si nu stie cu ce s-a ocupat acesta.

Marcel Cristian Pavaleanu este membru al PSD Prahova, fiind cunoscut drept un apropiat al conducerii acestei organizatii judetene, implicandu-se activ in campania electorala a USL de anul trecut.

Presedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca Pavaleanu a fost propus de PSD Prahova pentru a lucra la SGG.

"Stiu ca atunci cand mi-au cerut un om pentru SGG am dat un economist, care e el. Asta era in martie, sau ianuarie, februarie, nu mai stiu. Ni s-a spus sa avem o propunere si am facut vreo trei si l-au ales pe el", a spus Cosma.

Mircea Cosma a mai spus ca Marcel Pavaleanu nu detine o functie de conducere in PSD Prahova. Pavaleanu este presedintele organizatiei locale Plopeni a PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#arest angajat SGG, #Marcel Pavaleanu arestat, #angajat SGG arestat, #angajat SGG evaziune fiscala, #Marcel Pavaleanu evaziune fiscala , #arestare
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Numai oameni de incredere au slujit acest guvern!