Fostul sef al Politiei de Frontiera Siret, arestat: Cati bani a luat de la contrabandisti

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 09:57
2523 citiri
Fostul sef al Politiei de Frontiera Siret, arestat: Cati bani a luat de la contrabandisti

Fostul sef al Sectorului Politiei de Frontiera Siret comisar sef Nelu Fediuc, retinut de procurori pentru luare de mita in forma continuata si influentarea declaratiilor, a fost arestat preventiv, sambata seara, de Tribunalul Suceava.

DNA Suceava a solicitat, sambata, Tribunalului Suceava, arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Nelu Fediuc si a lui Paul Parjolea, retinut in acelasi dosar, pentru camatarie.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Suceava a admis cererea DNA Suceava in cazul lui Nelu Fediuc, astfel ca pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, in timp ce in cazul lui Paul Parjolea solicitarea a fost respinsa, iar acesta va fi cercetat in libertate.

Sef SPP ridicat de mascati si dus la DNA - Biroul a fost sigilat

In acelasi dosar, procurorii DNA au dispus cercetarea sub control judiciar a sefului SPP Suceava, colonelul Lucian Solcan, si a inspectorului vamal principal din Vama Siret, Gheorghe Robu.

Procurorii anticoruptie suceveni sustin ca, in perioada 2008-2012, Nelu Fediuc, in virtutea atributiilor de serviciu, a asigurat protectie in Vama Siret pentru mai multe persoane care tranzitau tigari prin punctul vamal peste plafonul legal admis de lege si cu sustragerea de la plata taxelor vamale.

Astfel, pentru a beneficia de aceasta "protectie", persoanele respective trebuiau sa achite cate o taxa lunara care a fost stabilita initial la suma de 200 de dolari, dupa care a fost marita pana la 500 - 1.000 de euro, la cererea comisarului sef.

DNA Suceava sustine ca in schimbul aceleiasi "protectii", in intervalul februarie - august 2008, inculpatul Nelu Fediuc a beneficiat si de favoruri sexuale din partea unei martore denuntatoare.

Procurorii mai arata ca, in septembrie 2008, Nelu Fediuc a incercat sa determine aceeasi martora denuntatoare sa-si retraga denuntul formulat impotriva lui in dosarul pentru care a fost trimis in judecata, oferindu-i in schimb suma de 12.000 euro, pe care aceasta insa a refuzat-o.

Sef SPP retinut de DNA: Cerea taxa de protectie de la contrabandisti

Fediuc mai este acuzat ca, in perioada iunie - 7 iulie 2014, prin intermediul inspectorului vamal principal Gheorghe Robu, a incercat sa determine, prin metode de intimidare, un alt martor denuntator sa-si retraga denuntul formulat impotriva sa, a altor vamesi si a ofiteri de politie de frontiera.

In acelasi dosar, seful SPP Suceava, Lucian Solcan, este acuzat ca in perioada in care a fost ofiter la Serviciul de Informatii si Protectie Interna a perceput "taxa de protectie" de la mai multe persoane pentru a le permite tranzitarea frontierei cu tigari si alte produse de contrabanda.

Seful SPP Suceava, cercetat sub control judiciar

Inspectorul vamal principal Gheorghe Robu de la Biroul Vamal Siret este acuzat ca a incercat sa determine un martor denuntator, prin corupere, precum si prin metode de intimidare, sa-si retraga denuntul formulat impotriva sa si a altor vamesi si ofiteri de politie de frontiera, in dosarul in care acestia fusesera trimisi in judecata.

Vineri dimineata, procurorii DNA au facut sapte perchezitii in judetele Suceava si Botosani, doua dintre acestea avand loc in biroul sefului SPP pentru Suceava si Botosani aflat in sediul Consiliului Judetean Suceava si in Punctul de Trecere a Frontierei Siret, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost savarsite in perioada 2008-2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#sef politie frontiera arestat, #politie frontiera mita contrabandisti , #arestare