Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gruia Stoica a fost arestat

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 16:07
11202 citiri
Gruia Stoica a fost arestat
Foto: Libertatea

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost arestat pentru 29 de zile, joi dupa-amiaza, el fiind cercetat de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie.

Proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR) a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri, transmite Realitatea TV.

Gruia Stoica este acuzat de infractiunea de cumparare de influenta, iar avocatul sau, Doru Bostina este acuzat de trafic de influenta in acelasi dosar.

Avocatul omului de afaceri este insa cercetat in libertate, pe numele sau fiind emisa doar o interdictie de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

Gruia Stoica a fost retinut. Avocatul Doru Bostina, urmarit penal in acelasi dosar

Gruia Stoica este acuzat ca si-ar fi pus avocatul sa intre in legatura cu persoane din cadrul Ministerului Transporturilor pentru a afla ce pret ofera CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Astfel, in baza informatiilor obtinute de avocatul sau, Gruia Stoica ar fi urmat sa faca o oferta mai buna, iar asta i-ar fi garantat castigarea licitatiei.

Numele lui Relu Fenechiu apare in dosarul lui Gruia Stoica

Din stenograme reiese ca printre persoanele pe care Gruia Stoica l-a pus pe avocatul sau sa le contacteze pentru obtinerea de informatii despre licitatie se numara si fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat joi la 5 ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul", dar si Bogdan Gaurean, fost secretar de stat in acelasi minister.

Potrivit procurorilor DNA, Stoica i-ar fi oferit avocatului Bostina 3 milioane de euro pentru ca acesta, printr-un intermediar, sa obtina informatii care sa-l ajute sa castige licitatia pentru transportul de carbune.

Stenograme in dosarul lui Gruia Stoica: Cine este mai influent acolo, Fenechiu sau Gaurean?

Totusi, potrivit B1 TV, Gruia Stoica a dat declaratii astazi in sala de judecata si a spus ca nu era vorba de 3 milioane de euro, ci de 3 milioane de lei - un onorariu de succes pentru faptul ca au colaborat foarte bine cand a avut loc privatizarea CFR Marfa.

Gruia Stoica a fost interceptat inca de dinainte de privatizarea CFR Marfa, pe mandat de siguranta nationala. In dosar exista si informatii care nu au fost facute publice, respectiv interceptari ambientale si telefonice referitoare la privatizarea CFR.

I.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gruia Stoica arestat, #Gruia Stoica arestare 29 zile, #Gruia Stoica cumparare influenta, #Gruia Stoica DNA , #arestare