Gruia Stoica a fost retinut. Avocatul Doru Bostina, urmarit penal in acelasi dosar

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 20:55
21133 citiri
Gruia Stoica a fost retinut. Avocatul Doru Bostina, urmarit penal in acelasi dosar

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost retinut, miercuri seara. Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de patronul GFR, dar si fata de avocatul Doru Catalin Bostina, intr-un dosar de trafic de influenta legat de o licitatie la Complexul Energetic Oltenia.

Stoica isi va petrece urmatoarele 24 de ore in arest, urmand sa fie prezentat la Curtea de Apel cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In cazul lui Bostina, acesta nu are voie sa paraseasca tara timp de 30 de zile.

Gruia Stoica, adus cu mascatii la DNA - audiat in cazul unei licitatii de 470 de milioane de euro

Potrivit unui comunicat DNA, Stoica este urmarit penal pentru "cumparare de influenta", iar Bostina pentru "trafic de influenta".

"In luna mai 2013, S.C. Complexul Energetic Oltenia (C.E.O.) S.A. Targu Jiu, a lansat public procedura de licitatie pentru incheierea acordului cadru si a contractelor subsecvente avand ca obiect 'Servicii de transport feroviar de carbune' pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni.

La data de 17 ianuarie 2014, S.C. C.E.O. SA a transmis invitatii de participare la procedura de licitatie (cu depunerea in plic a ofertelor, organizata conform normelor interne ale autoritatii contractante) mai multor societati, intre care catre S.N.T.F.M. 'C.F.R. Marfa' SA si SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti.

Elena Udrea, despre aducerea la DNA a lui Gruia Stoica: Ponta si-a sacrificat prietenul sa-si acopere incompetenta

Licitatia avea ca obiect prestarea de servicii de transport de carbune pe o perioada de 3 ani, incepand cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimata de 473.068.410 lei (peste 100 milioane euro) fara TVA", se arata in comunicatl DNA.

Astfel, Stoica i-ar fi dat lui Bostina 3 milioane de euro, avocatul promitandu-i ca, printr-un intermediar, va obtine informatii cu ajutorul carora sa faca o oferta cu care sa castige licitatia.

"La data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentand SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, i-a oferit avocatului Bostina Doru-Catalin suma de 3.000.000 euro, in schimbul influentei pe care avocatul a lasat sa se creada ca o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al S.N.T.F.M. 'C.F.R. Marfa' S.A (unul dintre competitori), in scopul divulgarii, de catre acesta din urma, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a pretului pe care societatea pe care o conduce urma sa il ofere, in cadrul licitatiei.

Acest demers avea ca scop, depunerea de catre S.C. Grup Feroviar Roman S.A., a unei oferte cu un pret cat mai apropiat de cel propus de S.N.T.F.M. 'C.F.R. Marfa' S.A., astfel incat profitul inregistrat pe parcursul derularii contractului sa fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate", se mai arata in documentul citat.

In acesta se explica si de ce Gruia Stoica a fost adus la audieri cu politistii si mascatii - a refuzat sa se prezinte singur.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gruia Stoica retinut, #Gruia Stoica licitatie frauda, #Doru Bostina urmarit penal , #arestare
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Astept comentariile uslasilor , stiut fiind ca Gruia ii pila...