Gutau, la eliberare: Nu trebuie sa renunti in viata, trebuie sa lupti pentru adevar

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 18:56
1369 citiri

Fostul primar din Ramnicu Valcea Mircia Gutau, eliberat conditionat miercuri de catre magistratii Tribunalului Mehedinti, considera ca in viata trebuie luptat pentru adevar, afirmandu-si inca o data nevinovatia in cazul de coruptie in care a fost condamnat.

"Nu e intamplator ca azi, de ziua Sfintei Cruci, s-a intamplat asta. Nu ma simt nici acum vinovat si merg pe principiul ca trebuie sa nu renunti in viata, ci trebuie sa lupti pentru adevar, oricat de imposibil ar parea de demonstrat. Ne vedem acasa", a declarat Mircia Gutau, dupa ce a primit verdictul instantei mehedintene.

Aproximativ 100 de valceni prezenti in curtea tribunalului si-au manifestat bucuria la aflarea verdictului, scandand minute in sir numele fostului primar al municipiului Ramnicu Valcea.

In iulie 2006, Mircia Gutau si viceprimarul de atunci al Ramnicului Nicolae Dicu au fost retinuti de procurorii DNA pentru pretindere si luare de mita.

In urma unui flagrant din iulie 2006, viceprimarul Nicolae Dicu a fost surprins in timp ce incasa suma de 20.000 de euro de la un om de afaceri, denuntatorul Crinu Popescu.

Acesta a sustinut ca atat Gutau, cat si Dicu i-ar fi pretins suma de 50.000 de euro in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism.

Nicolae Dicu a fost arestat imediat, iar a doua zi a fost arestat si primarul Mircia Gutau, pe motiv ca, desi nu ajunsesera banii la el, el era cel in masura sa elibereze actul respectiv, au considerat anchetatorii.

Mircia Gutau, eliberat conditionat

Gutau si-a sustinut nevinovatia, iar dupa patru luni de arest preventiv in noiembrie 2006 cei doi au fost eliberati.

Tribunalul si Curtea de Apel au dat verdict de nevinovatie in cazul lui Mircia Gutau si Nicolae Dicu, dar, de fiecare data, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut recurs.

Tribunalul Mehedinti a judecat miercuri recursul DNA si a dat verdict favorabil fostului primar Mircia Gutau, acesta putandu-se reintoarce la Ramnicu Valcea miercuri seara.

In prezent, cazul lui Mircia Gutau se afla pe rolul CEDO, urmand ca, potrivit avocatului acestuia, Veronel Radulescu, in octombrie sa se dea o decizie la cererea fostului edil de rejudecare a procesului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mircia gutau eliberat, #Mircia Gutau arest , #arestare