Interlopi retinuti pentru violenta si santaj (Video)

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 14:20
6817 citiri
Interlopi retinuti pentru violenta si santaj (Video)
Foto: Arhiva

Mai multi interlopi din clanul Sportivilor au fost retinuti miercuri in Capitala de procurorii DIICOT intr-un dosar de infractiuni cu violenta. Intr-unul dintre cazuri, pentru a obtine 25.000 de euro de la una dintre victimele santajate, acestia au incercat strangularea sau electrocutarea ei.

Procurorii DIICOT au organizat miercuri 22 de perchezitii domiciliare in mai multe judete din tara cu scopul de a destructura un grup infractional constituit din 16 persoane, condus de Rosca Radu Cristian, cunoscut ca lider al gruparii Sportivilor. Perchezitiile au fost realizate in Brasov (12) si Bucuresti (3), Deva (1), Rasnov(2), Zarnesti(1), Tirgu Mures (2) si Medgidia(1), se arata intr-un comunicat remis presei de DIICOT.

La conducerea grupului infractional se aflau invinuitii Chetea Stefan, 34 de ani, din Brasov si Rosca Radu Cristian, 32 de ani, din Bucuresti.

Radu Rosca, alaturi de complicele sau Stefan Chetea, a fost adus la audieri de procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Brasov. Surse judiciare citate de Mediafax sustin ca Rosca este "protejat" de oameni din Politie, motiv pentru care investigatia DIICOT in cazul acestuia si planul anchetei au fost confidentiale.

"Invinuitul Rosca Radu Cristian este cunoscut ca lider al gruparii 'Sportivilor', fiind trimis in judecata de catre procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucuresti in cursul anului 2006, pentru savirsirea de infractiuni de violenta.

Activitatea infractionala a grupului era structurata pe doua paliere infractionale, membrii gruparii fiind specializati in savarsirea de infractiuni informatice, fraude cu carti de credit, precum si de infractiuni de violenta sau contra patrimoniului", se arata in comunicatul citat.

Conform procurorilor DIICOT, invinuitii ar fi savarsit mai multe infractiuni de violenta, lipsire de libertate si santaj, in vederea obtinerii unor importante sume de bani.

"Astfel, in noaptea de 28/29.01.2011, una din partile vatamate a fost lipsita de libertate, fiind tinuta timp de mai multe ore la locuinta invinuitului Cotos Adrian, din Brasov. Victima a fost agresata, prin aplicarea de lovituri repetate cu corpuri contondente, invinuitii incercand chiar strangularea sau electrocutarea acesteia, pentru a o determina sa le plateasca suma de 25.000 euro", se arata in comunicatul citat.

O alta victima a fost amenintata cu un pistol si lovita in mod repetat de catre invinuiti, in timp ce se afla in locuinta sa, pentru a plati suma de 30 000 euro.

Membrii gruparii mai sunt acuzati ca s-au implicat si in activitati de skimming si de montare a unor dispozitive artizanale pentru controlul jocurilor electronice de tip "video multigame HOT SPOT".

Procurorii DIICOT spun ca, in cursul lunii februarie 2011, prin montarea si folosirea unui astfel de dispozitiv la un aparat de jocuri instalat in incinta unui bar din Brasov, invinuitul Chetea Stefan a obtinut un castig de 12.000 lei.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#clanul sportivilor, #Radu Rosca retinut, #clan interlopi perchezitii DIICOT , #arestare