Judecatorul Barbuta, care a luat spaga oua si gaini, ramane in arest

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 11:52
1456 citiri
Judecatorul Barbuta, care a luat spaga oua si gaini, ramane in arest

Instanta suprema a decis, vineri, ca judecatorul Bogdan Barbuta de la Judecatoria Radauti sa ramana in arest preventiv, el fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mita. Acesta a luat spaga chiar si in oua, gaini, miere si ciocolata.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au luat aceeasi decizie si in ceea ce ii priveste pe procurorul Dumitru Dimbu si omul de afaceri Constantin Babiuc, care vor ramane, de asemenea, in arest preventiv, potrivit Mediafax.

Astfel, instanta suprema a respins contestatiile celor trei fata de masura preventiva ceruta de procurorii anticoruptie si admisa de Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Judecatorul Bogdan Barbuta, procurorul Dumitru Dimbu si omul de afaceri Constantin Babiuc au fost arestati preventiv, in 23 iunie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul privind decizii nelegale in cauze ce au vizat terenuri de peste 41 de hectare din judetul Suceava.

De ce a fost arestat magistratul

CAB a precizat, in motivarea deciziei de arestare a lui Barbuta, ca acesta a privat mai multe persoane de alimentele necesare subzistentei.

De ce a fost arestat judecatorul Barbuta: A privat persoane de alimente necesare subzistentei

"Inculpatul Barbuta Bogdan-Ilarion-Costica a dat dovada de apetenta infractionala, persistand in savarsirea unor infractiuni de coruptie, ajungand sa pretinda si sa primeasca atat sume de bani, cat si produse alimentare de la mai multe persoane carora le-a exploatat starea de disperare determinata de durata excesiva a judecarii unor dosare civile si pe care le-a privat de bunuri alimentare necesare subzistentei acestora", se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva a magistratului.

Judecatorul Barbuta, spaga in oua, miere, gaini, ciocolata si Cinzano

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale pe numele judecatorului Bogdan Ilarion Costica Barbuta, judecator la Judecatoria Radauti, pentru patru infractiuni de trafic de influenta, complicitate la luare de mita, trei infractiuni de abuz in serviciu si complicitate la santaj.

Totodata, procurorii sustin ca judecatorul Bogdan Barbuta ar fi primit o persoana suma de 500 de euro si produse alimentare (oua, carne de porc, gaini), bunuri in schimbul carora a solutionat in mod favorabil acesteia un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Radauti.

Mai mult, judecatorul ar fi dat asigurari ca va interveni pe langa completul din cadrul Tribunalului Suceava investit cu solutionarea recursului, pentru a mentine solutia favorabila emisa in fond.

Judecatorul acuzat ca a primit spaga-n oua si miere, arestat

Anchetatorii il mai acuza pe Bogdan Barbuta ca, in 19 martie 2014, respectiv, 16 aprilie, ar fi primit de la o alta persoana 35 oua si miere, precum si suma de 1.000 de euro, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa un judecator din cadrul Judecatoriei Radauti, investit cu solutionarea unui dosarul in care fiul cumparatoarei de influenta era reclamant.

De asemenea, in cursul lunii martie 2014, Bogdan Barbuta ar fi promis unui medic stomatolog, in schimbul unor lucrari dentare neachitate, ca va interveni pe langa un judecator de la Judecatoria Radauti pentru a obtine o solutie favorabila intr-un dosar in care medicul era parat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#judecator oua arest, #judecator Barbuta arest, #judecator Barbuta DNA, #judecator Barbuta spaga , #arestare