Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Medicamente contrafacute pentru cancer: Liderul retelei, arestat preventiv

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 12:07
3696 citiri
Medicamente contrafacute pentru cancer: Liderul retelei, arestat preventiv

Liderul retelei din dosarul medicamentelor contrafacute, Robertino Stan, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis magistratii de la Tribunalul Bucuresti.

Alte trei persoane, Stefan-Florin Clinciu, Pavel-Marian Usturoi si Gheorghe-Aurelian Anghel, vor sta in arest la domiciliu, iar Mariana Stan (sotia lui Robertino Stan), Luminita Costin (contabila) si Alexandru-Robert Oprea vor fi cercetati sub control judiciar.

Pentru un alt suspect, Gheorghe Clinciu, a fost respinsa ca neintemiata cererea procurorilor de arestare preventiva. Decizia instantei nu este definitiva.

Medicamente contrafacute pentru cancer: primele retineri in dosar

Sotii Robertino si Mariana Stan, administratori ai firmelor Cross Pharm, Benedict Pharma si Farmacia Vitaplus Cernica, sunt acuzati de procurorii Parchetului General ca, in calitate de administratori de drept si de fapt ai celor trei societati comerciale, au prejudiciat bugetul de stat cu circa 3 milioane euro prin inregistrarea in evidentele financiar contabile de cheltuieli fictive reprezentand facturi de prestari servicii.

Acest mecanism a fost creat de cei doi cu ajutorul contabilei Luminita Costin si al lui Alexandru Robert Oprea, administrator al altei firme, care facea parte din circuitul fictiv conceput.

O retea de farmacii din Romania vindea medicamente contrafacute pentru cancer: Nu aveau niciun efect!

Potrivit Parchetului General, cel de-al doilea mecanism infractional de disimulare a adevaratei naturi a dispozitiei, circulatiei si proprietatii sumelor de bani a fost realizat in mod empiric, prin intocmirea de contracte de imprumut intre SC Cross Pharm SRL si mai multe persoane fizice, desi societatea nu avea acest obiect de activitate, ci desfasura operatiuni de comert cu medicamente.

In acest fel, o parte din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat a fost supusa procesului de spalare a banilor, prin transferuri bancare, urmate de retragerea zilnica de la ATM-uri si folosirea disponibilului in interes personal sau in activitatea societatilor, fara a se cunoaste cu exactitate circuitul sumelor de bani dupa retragerea din unitatile bancare, astfel fiind disimulate provenienta, circuitul si proprietarul real al banilor.

Perchezitii in farmacii

In urma perchezitiilor efectuate miercuri au fost identificate o serie de bunuri relevante pentru probarea activitatii infractionale, precum bani, documente contabile, registre de evidenta fiscala, medicamente de diferite tipuri folosite in tratarea unor boli grave, unele dintre ele avand data de valabilitate expirata sau prezentand semne vizibile de manipulare, depozitate in conditii improprii.

Medicamente contrafacute pentru cancer - Cum se apara farmacia unde au fost perchezitii

Potrivit unor surse apropiate anchetei, membrii acestei retele aduceau din Turcia, Cipru si Grecia flacoane de Sutent, Velcade, Pegasys si Hereceptin (medicamente contra cancerului) care nu contineau substanta activa decat in cantitati foarte mici.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#medicamente contrafacute arestat preventiv, #medicamente contrafacute lider arestat, #medicamente contrafacute farmacii , #arestare