Mihai Ghezea este liber, judecatorii nu au emis mandat de arestare

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 14:04
2940 citiri
Mihai Ghezea este liber, judecatorii nu au emis mandat de arestare
Foto: Arhiva

Fostul patron al ziarului "Atac la persoana", Mihai Ghezea, va fi eliberat, joi, sub control judiciar, dupa ce judecatorii au decis sa nu emita mandat de arestare pe numele sau.

"Azi noapte au fost schimbati patru procurori, la judecatoria sectorului 4. Dupa retinere, incepand cu ora 24,30, doua doamne procuror m-au terorizat cu intrebari incrucisate", a spus Mihai Ghezea jurnalistilor care il asteptau la iesirea din judecatorie.

Intrebat daca l-a sunat pe deputatul Adrian Radulescu, Ghezea a raspuns: "Care Radulescu si de ce ar fi trebuit sa-l sun, daca sunt nevinovat?".

Ulterior, avocatul sau a precizat ca Mihai Ghezea l-a sunat, intr-adevar, pe deputat, dar "ca prieten", nu pentru ca acesta sa intervina. "Nu este o infractiune sa-ti suni un prieten", a mai spus avocatul fostului patron de presa.

Fostul patron al ziarului "Atac la persoana", Mihai Ghezea, l-ar fi sunat pe deputatul Adrian Radulescu (PDL), fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Dezvoltarii Regionale, la scurt timp dupa ce a fost retinut, miercuri, de procurori.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Ghezea lua masa cu Radulescu, intr-un local din Piata Rosetti, atunci cand a fost ridicat. Ulterior, l-a sunat pentru a-i cere sa intervina.

Sursele judiciare au precizat ca Ghezea este interceptat de catre anchetatori de la inceputul lunii septembrie, astfel ca telefonul sau era ascultat inclusiv la momentul ridicarii sale. Frecvent, Ghezea si Radulescu discutau despre situatia de la Agentia Domeniilor Statutului.

Imediat dupa ce a plecat cu politistii, Ghezea l-ar fi telefonat lui Adrian Radulescu caruia i-a explicat succint situatia, respectiv ca a fost retinut, dar ca situatia nu este grava. "Poate vorbiti dumneavoastra", i-a spus Ghezea interlocutorului sau, la finalul convorbirii, potrivit surselor citate.

Acestea au subliniat insa ca pana in prezent nu ar putea fi vorba despre un trafic de influenta.

Fost patron de presa, saltat de pe strada de politisti - este acuzat de santaj

Arestarea lui Ghezea ar avea legatura cu o posibila tentativa de santaj asupra lui Ioan Niculae, patronul Holdingului InterAgro si al echipei de fotbal Astra Ploiesti.

In luna aprilie intre InterAgro si "Atac la persoana" a fost incheiat un contract de publicitate, una dintre clauzele contractuale fiind aceea ca ziarul sa se abtina de la a publica materiale care sa aduca atingere sau sa afecteze companiile lui Niculae sau imaginea sa personala.

Valoarea contractului, potrivit surselor citate, era de 1.000 de euro lunar, la inceput fiind platit un avans pe trei luni.

Dupa primele trei luni, Mihai Ghezea a reziliat contractul si a publicat un material jurnalistic ce viza viata personala a lui Ion Niculae.

In iulie, Ioan Niculae a depus o plangere penala impotriva lui Mihai Ghezea, acuzandu-i de santaj.

Mihai Gezea a fost adus joi dimineata la sediul Judecatoriei Sectorului 4, unde procurorii Parchetului de pe langa aceasta instanta cer unui judecator arestarea preventiva a lui pentru santaj.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#mihai ghezea arestat, #patron atac persoana arestat, #mihai ghezea adrian radulescu , #arestare