Mita negociata prin semne la coafor si sume fabuloase - motivarea arestarii judecatoarei Cirstoiu (Video)

Luni, 12 August 2013, ora 16:02
5783 citiri
Mita negociata prin semne la coafor si sume fabuloase - motivarea arestarii judecatoarei Cirstoiu (Video)

Judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost arestata pentru ca a cerut 2,5 milioane de euro mita doar pentru eliberarea omului de afaceri Dinel Staicu, se arata in motivarea arestarii sale preventive pentru 29 de zile. De asemenea, ea ar fi stabilit detaliile unei alte mite la un coafor, iar transmiterea informatiilor s-ar fi facut prin "semne".

Astfel, in perioada august 2011 - ianuarie 2012, avocata Adriana Dascalu a pretins de la Dinel Staicu suma de 2.500.000 euro, redusa apoi la 2.000.000 euro, dupa care la 1.500.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor Veronica Cirstoiu, Dumitrita Piciarca si Luminita Badescu, judecatori la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I penala, pentru a-i determina sa pronunte, in calitate de membri ai aceluiasi complet de judecata, o hotarare favorabila, se arata in motivarea instantei, obtinuta de Romania Libera.

Adriana Dascalu a primit, in cursul lunii ianuarie 2012, o prima transa de 1.200.000 euro din folosul pretins si a convenit ca diferenta de 300.000 euro sa ii fie remisa la o data ulterioara celei la care instanta de judecata urma sa pronunte admiterea contestatiei in anulare formulate de Dinel Staicu.

Cu toate acestea, desi a fost admisa contestatia in anulare formulata de Dinel Staicu, de completul de judecata compus din cei trei magistrati, omul de afaceri nu i-a mai dat Adrianei Dascalu diferenta de 300.000 euro.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, in arest preventiv pentru 29 de zile (Video)

Intr-un alt caz, in perioada 30 mai - 8 iulie 2013, avocata Adrian Dascalu a pretins de la un investigator sub acoperire, initial, suma de 60.000 euro, iar dupa ce a primit o prima transa de 10.000 euro a majorat folosul pretins si a solicitat o diferenta de 100.000 euro, precum si o alta suma de bani.

Stabilirea unor semne pentru Veronica Cirstoiu

Adriana Dascalu s-a inteles cu investigatorul sub acoperire, pe 16 iulie, in cadrul unei intalniri avute la hotelul Crown Plaza, ca judecatoarea Veronica Cirstoiu sa transmita un semn pentru a garanta realitatea sustinerilor avocatei privind interventia realizata pe langa magistrata, in scopul facilitarii solutionarii favorabile a dosarului in care este cercetat un inculpat cunoscut cu initialele O.G.L.

Pentru transmiterea semnului, avocata a acceptat sa mearga impreuna cu investigatorul sub acoperire, in dimineata zilei de 17 iulie, la sediul Curtii de Apel Bucuresti, in sala de sedinta in care urma sa se afle completul din care face parte Veronica Cirstoiu. Adriana Dascalu a specificat ca "semnul" ce va fi transmis va consta in aceea ca, dupa aproximativ cinci minute din momentul in care ea si investigatorul sub acoperire vor intra in sala de sedinta, judecatoarea Cirstoiu isi va aranja cu ambele maini parul in zona superioara a capului, dupa care le va zambi. Dupa primirea acestui "semn", conform celor stabilite de catre avocata, investigatorul sub acoperire ar fi trebuit sa ii dea suma de 100.000 euro.

Ce avere are judecatoarea Cirstoiu, acuzata ca a luat mita un milion de euro

Desi, pe 17 iulie, avocata l-a condus pe investigatorul sub acoperire la sediul Curtii de Apel Bucuresti, la sala de sedinte a Sectiei de contencios administrativ si fiscal, pentru transmiterea "semnului" de catre Veronica Cirstoiu, invinuita a constatat ca acest magistrat nu se afla, asa cum sustinuse anterior, in sala de sedinte, astfel ca a convenit cu investigatorul sa se reintalneasca, in acelasi scop, la o data ulterioara, pe care i-o va comunica telefonic.

Pe 24 iulie, la solicitarea Adrianei Dascalu, investigatorul sub acoperire s-a deplasat la biroul avocatei. Aceasta i-a precizat investigatorului sub acoperire ca s-a intalnit, in seara precedenta, cu judecatoarea Cirstoiu si ca a stabilit cu acesta o intalnire, in jurul orei 15:00, la un coafor din Bucuresti, pentru transmiterea "semnului" promis.

Totodata, avocata l-a informat pe investigatorul sub acoperire cu privire la faptul ca "semnul" care ii va fi transmis la coafor de catre judecatoarea Cirstoiu va consta in aceea ca, in momentul in care se vor intalni, respectivul magistrat va rosti fraza "Ce face M.?".

Ulterior, in jurul orei 15:00, Dascalu l-a condus pe investigatorul sub acoperire la salonul de infrumusetare "O.M.B.S.", unde se afla si judecatoarea, care, in momentul intalnirii cu ei, a pronuntat fraza "Ce face M.?", asa cum sustinuse anterior invinuita ca se va intampla.

CSM a incuviintat arestarea judecatoarei care a primit mita 1 milion de euro - De la cine erau banii

Dupa ce au plecat din acea locatie, avocata si investigatorul sub acoperire s-au deplasat la hotelul Crown Plaza, unde Adriana Dascalu a primit de la investigator suma de 100.000 euro pretinsa anterior, ca obiect al infractiunii de trafic de influenta pentru care avocata a fost pusa sub acuzatie penala. Cu aceeasi ocazie, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante, suma de 100.000 euro fiind gasita asupra avocatei.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate vineri seara de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul sumelor totalizand peste un milion de euro pentru solutii favorabile in procese.

Veronica Cirstoiu, acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta, a fost retinuta, vineri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce acestia i-au adus la cunostinta invinuirile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Veronica Cirstoiu mita coafor, #motivare arestare Veronica Cirstoiu, #judecatoare arestata mita Dinel Staicu , #arestare