Nati Meir a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 16:09
2565 citiri
Nati Meir a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta
foto: bloguldetinutilor.blogspot.com

Nati Meir a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta, miercuri, prin decizia Tribunalului Galati.

Fostul deputat PRM Nati Meir a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta, intr-un dosar instrumentat de DNA, in care a fost arestat si fiul sau, Or Meir.

"Astazi (miercuri, n.r.), 28 aprilie 2010, Tribunalul Galati a dispus arestarea preventiva a lui Nati Meir, pe o perioada de 30 de zile, pana la data de 27 mai 2010 inclusiv, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta in forma simpla, respectiv trafic de influenta in forma continuata.

Pedepsele prevazute de lege sunt cuprinse intre doi si zece ani de inchisoare pentru fiecare dintre fapte", a declarat, miercuri, Iuliana Andone de la Biroul de Informare si Relatii Publice al Tribunalului Galati. Fostul deputat PRM va fi dus in Arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Galati.

Fiul lui Nati Meir, arestat preventiv

"Prima fapta consta in pretinderea sumei de 50.000 de euro de la martora denuntatoare Craita Georgeta, care este trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, cu scopul de a determina judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa revoce masura arestarii preventive dispusa fata de faptuitoare, asfel incat aceasta sa fie judecata in stare de libertate.

Cea de-a doua fapta consta in pretinderea de la Craita Georgeta si de la alte patru persoane, respectiv Rosca Iulian, Alexandru Nicu, Gheorghe Dan Valentin si Craita Jamal, in total suma de 65.000 de euro, cu scopul de a interveni la judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a obtine condamnarea unora dintre acestia la o pedeapsa de suspendare a executarii, respectiv pentru Rosca Iulian si Craita Jamal, iar pe Craita Georgeta, Alexandru Nicu si Gheorghe Dan Valentin sa-i judece in stare de libertate", a precizat Iuliana Andone de la Tribunalul Galati.

Conform aceleiasi surse, Nati Meir a formulat recurs fata de masura arestarii preventive, iar dosarul urmeaza sa fie inaintat la Curtea de Apel Galati.

Nati Meir a fost arestat preventiv la cererea procurorilor DNA, in acelasi dosar in care este inculpat si fiul sau, Or Meir, arestat saptamana trecuta, la Galati.

Or Meir, in varsta de 19 ani, fara antecedente penale, a fost ridicat din locuinta sa din Capitala, pe 22 aprilie, la cererea procurorilor DNA.

Trimis in judecata, Nati Meir cere ajutor presei

Tanarul l-ar fi ajutat pe tatal sau sa pretinda bani de la mai multe persoane incarcerate in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta din Galati, cu promisiunea ca tatal sau va interveni pe langa judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a le inlesni eliberarea.

Or Meir a fost arestat preventiv pe 23 aprilie, pentru 29 de zile, pana la 21 mai, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta, ambele in forma continuata. Mandatul de arestare i-a fost eliberat de Tribunalul Galati.

Or Meir a declarat recurs, solicitand sa fie cercetat in stare de libertate, iar cererea sa va fi judecata pe 30 aprilie, la Curtea de Apel Galati.

Denuntatoarea Georgeta Craita, incarcerata in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta din Galati pentru savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, l-a denuntat la DNA, in 2009, si pe avocatul Clanului Geamanu din Bucuresti, Sever Teodorescu.

Nati Meir spune ca avea banii specimen de la Mossad

El i-ar fi pretins femeii suma de 30.000 de euro pentru a influenta judecatorii sa o elibereze din arest preventiv, iar din aceasta suma avocatul ar fi primit 1.000 lei si 500 euro.

Pe 5 noiembrie 2009, Sever Teodorescu a fost prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea 5.000 de euro, iar a doua zi a fost arestat preventiv.

In decembrie 2009, procurorii DNA l-au trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar dosarul a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Galati.

Nati Meir, condamnat la 4 ani de inchisoare

In februarie 2010, procesul a fost stramutat la Curtea de Apel Bucuresti, la cererea lui Sever Teodorescu. Tot atunci, avocatul a fost mutat din penitenciarul galatean la Rahova.

Fostul deputat PRM Nati Meir se afla sub puterea unui alt mandat de arestare, emis in octombrie 2009 de Curtea de Apel Bucuresti.

Atunci, el a fost trimis dupa gratii sub acuzatia de inselaciune si punere in circulatie de bani falsi, una dintre victimele sale fiind cunoscutul cantaret de manele, Adi Minune.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Nati Meir arestat, #Nati Meir arestat preventiv, #Nati Meir Adi Minune , #arestare