Necolaiciuc ar putea fi extradat in octombrie

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 16:33
1486 citiri
Necolaiciuc ar putea fi extradat in octombrie
Foto: Arhiva

Procesul de extradare a lui Mihai Necolaiciuc, fostul sef al Cailor Ferate Romane, incepe in Florida pe 18 octombrie, ceea ce face posibila extradarea sa pana la sfarsitul anului.

Acuzat oficial de autoritatile romane de o frauda la bugetul de stat de peste 100 de milioane de euro, fugarul Necolaiciuc declara pentru Evenimentul Zileica este nevinovat.

Mai mult, el spune ca daca va pierde acest poces in SUA nu va mai ataca sentinta la o instanta superioara, ci se va intoarce in Romania pentru a se apara.

Procesul lui Necolaciuc va avea loc la instanta din orasul Fort Myers dupa ce a fost amanat "din motive tehnice", asa cum spune acuzatul. "E programat sa dureze cinci zile, fiind vorba despre un dosar de 7.000 de pagini", spune Necolaiciuc intr-un email trimis "Evenimentului zilei".

In acest proces, autoritatile romane ii cer extradarea pentru ca este judecat in mai multe dosare in tara, pe numele sau fiind emise mandate de arestare.

Necolaiciuc ii avertizeaza pe Hrebenciuc, Geoana si Vanghelie, de dupa gratii

In SUA, Necolaiciuc va fi aparat de un renumit avocat american, Jon May, cel care l-a reprezentat si pe dictatorul panamez Manuel Noriega, de Carol Kay, experta in cazuri de emigrari, precum si de romanul Gheorghita Mateut.

"Mateut, cat si May au fost procurori o mare perioada de timp si, dupa examinarea rechizitoriilor trimise de DNA si dupa ce am raspuns la toate intrebarile, concluzia lor comuna a fost ca sunt nevinovat. Asa vor pleda si in curtea federala de la Fort Myers", sustine Necolaiciuc.

"Un mare expert in justitie a stat de vorba cu mine si, dupa ce a citit rechizitoriile, l-am intrebat ce sansa am in Romania si a raspuns simplu: niciuna. A spus ca rechizitoriile au fost astfel concepute incat niciun judecator, oricine ar fi el, nu le poate cuprinde (din cauza multitudinii de acuze) si, desi in opinia lui sunt nevinovat, in Romania, presat de presa, televiziuni etc. va da un verdict negativ mie", mai afirma Necolaiciuc.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Mihai Necolaiciuc in trei dosare pentru achizitiile defectuoase facute cand se afla la conducerea CNCFR, achizitii care au dus la prejudicierea societatii cu peste 100 de milioane de euro, in principal prin cumpararea de produse si servicii la preturi exorbitante. El este cercetat si in alte dosare, la un moment dat anchetatorii estimand prejudiciul actiunilor sale la circa 700 de milioane de euro.

In timpul cercetarilor, Necolaiciuc a fugit din tara, fiind dat in urmarire prin Interpol. Descoperit si retinut in iunie 2009 de autoritatile americane in Florida, romanul este judecat in SUA in doua dosare: cel prin care i se cere extradarea si altul in care este acuzat de savarsirea infractiunii de violare a legii de intrare in aceasta tara. Necolaiciuc este incarcerat in prezent in Federal Detention Center din Miami.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Mihai Necolaiciuc extradat, #extradare Necolaiciuc , #arestare