Nutu Camataru ramane in arest preventiv

Sambata, 31 Mai 2014, ora 09:10
1959 citiri
Nutu Camataru ramane in arest preventiv
Foto: Ziua de Constanta

Interlopul Ion Balint, zis Nutu Camataru, va fi judecat in continuare in stare de arest preventiv dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis vineri o contestatie a procurorilor DIICOT.

Initial, Curtea de Apel i-a aprobat lui Nutu Camataru, pe 27 mai, o cerere de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu, insa instanta suprema a admis vineri contestatia procurorilor si a desfiintat decizia primei instante.

Zeci de persoane din clanurile Camataru si cel al Sportivilor, trimise in judecata (Video)

De asemenea, ICCJ nu a fost de acord nici ca Adrian-Lucian Preda, fratele lui Eugen Preda, sa paraseasca domiciliul sau din Romania, in perioada 31 mai-16 iunie, pentru a se deplasa in Marea Britanie in vederea sustinerii unui stagiu de pregatire profesionala. Decizia instantei supreme este definitiva.

In luna iulie 2013, Ion Balint, zis Nutu Camataru, fratele sau, Vasile Balint, zis Sile Camataru, si unul dintre liderii clanului "Sportivilor", Radu Cristian Rosca, zis "Rosca", au fost trimisi in judecata, alaturi de alte 51 de persoane, pentru savarsirea de infractiuni de violenta, in urma unei actiuni de amploare a procurorilor DIICOT.

Gruparile "Camatarii" si "Sportivii" erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept, sustin procurorii.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale.

Astfel, in perioada 2008 - 2012, membrii celor doua grupari rivale au provocat in spatiul public conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat si un alt aspect al activitatii infractionale a inculpatilor, acestia fiind suspectati ca au savarsit infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, in principal in materia acordarii/recuperarii unor imprumuturi de bani cu camata.

Dosarul se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nutu Camataru arest, #Nutu Camataru arest domiciliu , #arestare