Mandat de arestare pentru omul de afaceri Constantin Badescu

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 11:22
2460 citiri
Mandat de arestare pentru omul de afaceri Constantin Badescu
Foto: Arhiva

Pe numele omului de afaceri din Mehedinti Constantin Badescu a emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, in noaptea de vineri spre sambata, in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Judecatorul din cadrul Tribunalului Mehedinti a pronuntat sentinta in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce mandatele de retinere emise de procurori, ale celor sapte persone retinute, joi, pe baza de ordonanta, intre care si omul de afaceri Constantin Badescu expirasera, astfel incat in sala de judecata au fost prezenti doar doi dintre inculpati.

Atat Constantin Badescu, cat si ceilalti patru barbati din Strehaia, pe numele carora judecatorul a emis mandate de arestare pentru 29 de zile, plecasera din cladirea Tribunalului Mehedinti cu o ora si jumatate inainte, in sala de judecata, in momentul pronuntarii sentintei, fiind prezente doar doua dintre persoanele cercetate, dar care au fost lasati in libertate.

Astfel, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile au primit omul de afaceri Constantin Badescu, din Drobeta Turnu Severin, Mihai Florin, zis Murgu si fiii acestuia, Mihai Stelian si Mihai Nita, dar si un apropiat al acestora din localitatea Strehaia.

In stare de libertate vor fi cercetati doi barbati, unul din Satu Mare si altul din Drobeta Turnu Severin.

Avocatii celor care au primit mandate de arestare au declarat recurs, care se va judeca in cursul saptamanii viitoare la Curtea de Apel Craiova.

In cazul in care cei cinci nu se vor prezenta la sediul IPJ Mehedinti pentru a fi arestati, ei vor fi dati in urmarire generala.

Omul de afaceri din Mehedinti Constantin Badescu a fost retinut de procurorii DIICOT, joi noapte, alaturi de alte sase persoane, in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Omul de afaceri a refuzat sa faca declaratii la iesirea de la audieri, cand a fost dus in arestul Politiei, dar avocatul sau a sustinut ca acuzatiile care i se aduc sunt nefondate.

Aceeasi sursa precizeaza ca membrii gruparii sunt cercetati pentru constituire a unui grup infractional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, inselaciune, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala.

Constantin Badescu este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin. In topul afaceristilor, realizat in 2011, de Revista Forbes, Constantin Badescu ocupa pozitia 382 in clasament, avand o avare estimata la 10 - 11 milioane de euro si cea mai mare cifra de afaceri din judetul Mehedinti.

UPDATE 17:30 : Dupa ce oamenii legii nu l-au gasit pe Constantin Badescu la domiciliu, omul de afaceri a fost dat in urmarire generala.

#Constantin Badescu arestat evaziune, #Constantin Badescu evaziune fiscala, #Constantin Badescu arestat , #arestare
Comentarii
Poza ORD1
ORD1
rank 5
Toti sunt Rrrromi (TIGANI), ce fura si inseala tot in Vrechiu Regat