Omul de afaceri Nelu Iordache ramane in inchisoare

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 18:15
2421 citiri
Omul de afaceri Nelu Iordache ramane in inchisoare
Foto: ziaruluniversul.ro

Omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, ramane in arest. Tribunalul Bucuresti a admis vineri propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestarii preventive cu inca 30 de zile.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza agentia Newsin, preluata de Gazeta de Sud.

La termenul din 14 decembrie al procesului, apararea lui Iordache a aratat ca, in opinia sa, acesta este nevinovat. La randul sau, procurorul anticoruptie al sedintei le-a spus judecatorilor Curtii ca omul de afaceri prezinta un grad ridicat de pericol, anuntand ca el este cercetat penal in alte trei dosare de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Romstrade, firma lui Nelu Iordache, a intrat in insolventa

Potrivit magistratului anticoruptie, Nelu Iordache ar fi cercetat intr-un dosar in care omul de afaceri a luat bani pentru lucrarile privind drumul Alexandria - Craiova, iar intr-un altul pentru lucrarile de pe centura Bistritei.

Procurorul anticoruptie a aratat ca in al treilea dosar, in care este cercetat, omul de afaceri este chiar denuntatorul. Concret, a explicat procurorul dupa momentul arestarii Iordache s-a hotarat sa vorbeasca si l-a denuntat pe un functionar din Ministerul Transporturilor despre care a spus ca i-a dat 33.000 de lei pentru ca acesta sa faciliteze urgentarea incasarii unor fonduri ce-i fusesera aprobate omului de afaceri.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Nelu Iordache de faptul ca, in calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25 de milioane de lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, lucrare finantata in proportie de 85 la suta din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Cea mai mare parte din suma destinata pentru constructia autostrazii, respectiv 9.724.780 de lei, ar fi fost folosita pentru achitarea unor datorii ale societatilor in care Nelu Iordache era direct interesat, plati facute in baza unor contracte ce nu au legatura cu derularea contractului pentru autostrada. Alti 9.861.000 de lei au fost retrasi in numerar, "cu scopul declarat al achizitiei de terenuri, in baza unor antecontracte de vanzare-cumparare fictive", sustin procurorii anticoruptie.

Astfel, Tribunalul Bucuresti a decis, in 2 decembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, la propunerea procurorilor DNA care il cerceteaza pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nelu Iordache arest, #Nelu Iordache DNA, #Nelu Iordache prelungire arest , #arestare