Patronul Jiul Petrosani, Alin Simota, a fost arestat

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 21:53
2109 citiri
Patronul Jiul Petrosani, Alin Simota, a fost arestat
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Alin Simota, consilier local PNL la Petrosani si patron al Clubului Sportiv Jiul Petrosani, dar si trei membri ai gruparii conduse de acesta si suspectate de infractiuni cu violenta, camatarie, inselaciune si santaj, retinuti de procurorii DIICOT, au fost arestati, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri, ca procurorii DIICOT au inaintat instantei propuneri de arestare preventiva pentru omul de afaceri hunedorean Alin Simota si pentru alti trei membri ai gruparii conduse de acesta, toti patru fiind retinuti in noaptea de marti spre miercuri.

Muntean a spus ca procurorii au inaintat si o propunere de arestare in lipsa pentru un al cincilea membru al gruparii, care nu a fost inca prins. Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea procurorilor DIICOT si a emis pe numele celor cinci invinuiti mandate de arestare preventiva.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au destructurat o grupare infractionala organizata deosebit de violenta, al carei lider era Alin Simota.

Patron de fotbal, acuzat de rapiri comandate, santaj si camatarie

Conform unui comunicat transmis, marti, de DIICOT, gruparea infractionala, care actiona in special in judetul Hunedoara, era organizata pe paliere de comanda si executie, fiind suspectata de acte de violenta, santaj, camatarie si inselaciune.

Din probele aflate la dosar rezulta ca liderul gruparii, Alin Simota, transmitea ordinele catre inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor in executare.

"La solicitarea lui Simota Alin au fost executate mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se afla datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca acestia sa-si retraga memoriile si plangerile formulate catre diverse institutii", au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit ca un candidat la functia de consilier local (Paul Gherasim, candidat in 2008, cand a avut loc agresiunea, ulterior ales local - n.r.) a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru ca s-a opus unor cereri si proiecte de lucrari solicitate de firmele pe care acesta le administra.

In acest dosar, procurorii si politistii au facut, marti, sapte perchezitii la mai multe adrese din judetul Hunedoara, una dintre perchezitii fiind la Clubul Sportiv Jiul Petrosani, in biroul lui Alin Simota, care a fost ridicat de anchetatori de la locuinta sa.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Alin Simota arestat, #Alin Simota Jiul Petrosani arestat, #patron Jiul Petrosani arestat , #arestare