Politistul Cristian Cioaca poate iesi din tara

Joi, 25 Iunie 2009, ora 10:37
1431 citiri
Politistul Cristian Cioaca poate iesi din tara

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins miercuri, ca nefondat, recursul declarat de DIICOT Brasov impotriva deciziei Curtii de Apel Brasov, care a admis cererea de ridicare a restrictiilor dispuse de instanta pentru politistul Cristian Cioaca, inclusiv a interdictiei de a parasi tara.

Curtea de Apel Brasov a admis, pe 16 iunie, cererea de ridicare a restrictiilor dispuse de instanta pentru politistul Cristian Cioaca, astfel ca acesta poate iesi din tara, dar decizia a fost contestata de procurori la instanta suprema.

Politistul Cristian Cioaca, sotul avocatei Elodia Ghinescu, a motivat ca doreste sa mearga la Strasbourg, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pentru a depune o reclamatie privind incalcarea unor drepturi.

In consecinta, avocata lui Cioaca, Maria Vasii, a cerut revocarea masurii de control judiciar sub care se afla politistul de la declansarea cercetarilor in acest dosar, pentru perioada 19-22 iunie.

La Curtea de Apel Brasov se judeca procesul in care politistului Cristian Cioaca si hackerului Adrian Nitu sunt acuzati ca au spart casuta de e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, transferand mesajele acesteia la o alta adresa de e-mail. Cei doi sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transferul neautorizat de date informatice. Urmatorul termen al procesulului este pe 7 septembrie.

La mijlocul lunii februarie, politistul Cristian Cioaca si Adrian Marin Nitu au fost trimisi in judecata de procurori din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Brasov, pentru accesarea, fara drept, a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu.

Citeste si:
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Se încing spiritele în PSD după ce partidul a comandat un sondaj care o dă pe Gabriela Firea pe prima poziție într-un top al încrederii. În urmă cu câteva săptămâni, într-un alt...
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
Guvernul ia în calcul pentru iarna aceasta mai multe scenarii privind aprovizionarea cu gaze naturale. Conform unor surse politice, oficialii ar putea raționaliza consumul pentru companii, în...
Comentarii
Vasi
rank 5
Acest om reprezinta o palma puternica pe obrazul Procuraturii si al Politiei Romane!