Primar eliberat din arest, intampinat cu paine si sare de locuitorii din Navodari

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 13:10
2386 citiri
Primar eliberat din arest, intampinat cu paine si sare de locuitorii din Navodari
Foto: Digi24

Primarul din Navodari, Nicolae Matei (PSD), a fost primit, miercuri, la iesirea din inchisoare, cu urale si aplauze de catre sute de concetateni.

Arestat preventiv intr-un dosar de coruptie, Nicolae Matei a fost intampinat de doua fete in costum popular care i-au oferit paine si sare, conform traditiei stramosesti cu care sunt primiti oaspetii de vaza (foto).

Sute de locuitori din Navodari au ovationat minute in sir. Multi dintre ei purtau tricouri rosii pe care scria "Bine ati revenit, domnule Primar!". Edilul a fost imbratisat si sarutat de numeroase cunostinte inlacrimate de emotie si a promis ca se intoarce la serviciu chiar de joi, cu toate ca este suspendat, informeaza Digi24.

Nicolae Matei a fost arestat si a petrecut 6 luni in spatele gratiilor pentru ca a incercat sa il mituiasca pe fostul sef al Politiei Constanta pentru a-l scapa de 30 de dosare penale.

Primarul a fost suspendat din functie printr-un ordin emis de prefectul judetului. "De maine sunt la treaba", a spus Matei, "iar saptamana viitoare, probabil joi, o sa discut cu viceprimarul ca treaba sa mearga bine si proiectele sa mearga inainte."

Nicolae Matei a fost ales primarul muncipiului Navodari in 2008, cand a castigat alegerile pentru PSD dupa o campanie controversata: a impartit mii de oua cu numele lui. A intrat in atentia politistilor dupa ce i-ar fi vandut cumnatului sau 60 de hectare de teren din Tabara Navodari, sub pretul pietei. Rand pe rand, oamenii legii au deschis alte dosare, 30 la numar, majoritatea pentru tranzactii ilegale.

Cu toate acestea, el s-a bucurat tot timpul de o sustinere politica impresionanta, inclusiv din partea partenerilor de USL, liberalii. Participarea senatorului Puiu Hasotti, in toamna anului trecut, pe cand era ministru al Culturii, la un miting pentru sustinerea lui Matei, care tocmai fusese arestat pentru fapte de coruptie, a scandalizat opinia publica, mai ales la mitingul respectiv au fost adusi si copii.

"Nicolae Matei nu a omorat pe nimeni, nu a talharit pe nimeni, nu a facut niciun fel de delict care sa necesite judecarea lui in stare de arest, arestarea lui pentru o perioada lunga, el trebuie cercetat in libertate. Nu este un amestec in treburile justitiei, justitia poate sa decida ca Nicolae Matei sa aiba interdictia de a parasi tara, dar trebuie sa fie liber aici cu voi, asta este chestiunea si acest lucru am venit sa vi-l spun", a declarat atunci Puiu Hasotti.

In replica, CSM a acuzat presiuni asupra Justitiei si a declarat ca genul acesta de manifestari sunt in atentia Comisiei Europene.

In urma cu doua saptamani, Nicolae Matei a fost ales in unanimitate, din spatele gratiilor, presedinte al filialei PSD Navodari si a fost votat drept candidat la o functie de vicepresedinte al filialei judetene a PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#primar Navodari eliberat arest, #Nicolae Matei Navodari eliberat , #arestare