Primarul unei comune aradene, arestat pentru mita de 11.000 de euro

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 09:27
1215 citiri
Primarul unei comune aradene, arestat pentru mita de 11.000 de euro

Primarul comunei Zarand, judetul Arad, Ion Florin Mot, a fost arestat preventiv, sambata, pentru ca a primit mita de peste 11.000 de euro, de la o persoana care avea nevoie de avize pentru acte.

Tribunalul Bihor a admis, sambata, solicitarea de arestare preventiva pentru 29 de zile formulata de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea pe numele primarului din comuna aradeana Zarand, Ion Mot, anchetat pentru luare de mita si spalare de bani, relateaza Romania TV.

Decizia Tribunalului Bihor nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Primarul comunei Zarand, judetul Arad, Ion Florin Mot, a fost retinut, vineri, de procurorii DNA, pentru ca a primit peste 11.000 de euro mita, din 40.000 de euro promisi, pentru a aviza acte necesare denuntatorului pentru a inscrie dreptul de proprietate asupra unui teren de 250 de hectare.

Potrivit DNA, in perioada aprilie - iulie 2013, in calitate de primar al comunei Zarand si de presedinte al Comisiei Locale de Aplicare a Legilor Fondului Funciar, Mot "a acceptat promisiunea de a primi suma de 40.000 euro, de la un denuntator, cu titlu de mita".

Edilul a acceptat sa primeasca acesti bani pentru ca, in virtutea functiilor detinute, sa semneze/avizeze mai multe documente (planuri de incadrare in tarla si certificatele fiscale aferente) necesare denuntatorului pentru a inscrie in Cartea funciara dreptul de proprietate asupra unui teren de 250 de hectare situat in comuna Zarand.

"Din suma de 40.000 euro acceptata, Ion Florin Mot a primit de la denuntator, in doua transe, sumele de 5.000 de lei si 250 de euro in cursul lunilor mai si iunie 2013. Cu ocazia primirii sumei de 5.000 lei, in 29 mai 2013, pentru ascunde adevarata provenienta, Ion Florin Mot a disimulat primirea cu titlu de mita a banilor sub forma unui contract de imprumut incheiat cu denuntatorul", se arata intr-un comunicat al DNA.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...