Primul primar arestat la domiciliu are grija de vaci: "E o luna de relaxare" (Video)

Luni, 17 Martie 2014, ora 18:20
4335 citiri
Primul primar arestat la domiciliu are grija de vaci: "E o luna de relaxare" (Video)
Foto: Digi24

Sorin Bucurescu (foto) este primul primar din Romania arestat la domiciliu, prefectul de Gorj, Alin Vacaru nestiind cum trebuie sa procedeze in aceasta situatie.

Judecatoria Targu-Jiu a decis zilele trecute ca primarul comunei gorjene Slivilesti, Sorin Bucurescu, va fi arestat la domiciliu timp de 30 de zile, la fel si omul de afaceri Mihai Ramescu. Primarul este acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual, procurorii spunand ca el a semnat documentele de demolare a unei constructii care nu exista, obtinand astfel pentru Ramescu despagubiri de la o companie miniera de aproape 700.000 de lei.

Obligat sa nu paraseasca domiciliul, Sorin Bucurescu se declara chiar multumit, dupa ce a iesit din arestul preventiv si a trecut in cel la domiciliu.

"Ma apuc de curatenie, imi aranjez curtea de primavara. Voi avea grija de animale, de vaci. Scap si de problemele cu drumurile blocate, de nervi si suparari. Este o luna de repaus si, de ce nu, de relaxare", a declarat edilul comunei Slivilesti, Gorj, Sorin Bucurescu, scrie Gorjeanul.

Aflat la al treilea mandat de primar, castigat din partea PSD, Bucurescu are mai multe proprietati in Timisoara, insa spune ca ii place mai mult viata la tara, fiind proprietarul a 5 vaci de rasa, 3 porci si mai multi curcani, pentru care platea pana acum un om ca sa se ocupe de ei.

"Imi place sa le tesal, sa fie curate. Le dau de mancare, stiu sa le mulg, dimineata le fac curat in grajd. Nu e de joaca. Trece timpul mai usor in cele 30 de zile si chiar imi place ce fac. Este adevarat ca munca de primar e mult mai frumoasa. In costum, cravata, cafeluta-cafeluta, si-o aduce secretara. Timpul trece mult mai frumos la primarie. Aici la vaci e mai greu, munca fizica, cand intri in casa trebuie sa-ti iei alte haine, intri direct sub dus ca altfel mirosi la fel ca vacile. Uite, Frumusica, asa o cheama pe vaca asta, trebuie dusa la bou. Nu stiti voi orasenii chestii de astea", a declarat primarul citat de jurnalul.ro.

Insa, Bucurescu s-a plans ca e ingradit de regulile arestului la domiciliu. "Ieri mi-a sarit un cocos gardul si n-am putut sa ma duc dupa el, ca daca ieseam sa-l prind ma duceam la puscarie. Asa ca dus a fost!", a mai spus el.

Daca primarul arestat se relaxeaza la tara, prefectul de Gorj, Alin Vacaru se framanta incercand sa gaseasca solutii pentru Primaria Slivilesti, unde nu exista viceprimar.

Dupa ce decizia instantei va ajunge oficial la Prefectura, primarul ar putea fi suspendat. Insa, el mai are posibilitatea de a ataca decizia instantei la una superioara, motiv pentru care Prefectura nu stie ce decizie sa ia.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#primar Slivilesti arestat domiciliu, #Sorin Bucurescu arestat domiciliu, #primar Gorj arestat domiciliu , #arestare